С дъх на лавандула,а защо не !

6.26.2015

Verrines с хрупкав мексикански чипс, риба тон ,доматено пюре и авокадо

 Към verrines или тези малки антренца поднесени в чашки се пристрастих наскоро. Все още се уча с подреждането на етажите и дори сега като ви пиша се ядосвам малко на някои грешки при това подреждане на тази много вкусна рецепта.
 Тук във Франция можем да открием толкова много интересни книжки за тях ,че няма да ни стигне времето. На мен една приятелка ми подсказа за тяхното съществуване и от тогава чета много  рецепти за тях.
Това ,което мога да ви посъветвам ако сте решили и вие да опитате е да си набавите първо някои материали като- шприц за по -гъстите консистенции, лъжичка с дълга дръжка за сладолед за поставяне на зърнести продукти, няколко метални пръстенчета за изрязване на кръгчета,един голям стъклен капкомер за течностите. Това  ни е нужно за начало ,а после всеки може да добавя каквото му допадне.
Тук подреждането на продуктите е цяло изкуство и се доближава до японското поднасяне на храната . Много финес ,усет за ароматите ,играта с цветовете. Всичко тук е от значение.За мен това е едно ново предизвикателство в кухнята . За начало ви предлагам тази рецепта.

ЗА НАШИТЕ VERRINES СА НИ НУЖНИ
 за 6 човека
1 авокадо 
1 консерва с риба тон
2-3  супени лъжици доматено пюре
1 чаена лъжица горчица
1 пакет мексикански чипс Тортила -натурален
1 супена лъжица майонеза
зелен пипер от мелничката
 сол от мелничката
1 супена лъжица сух ,смлян босилек
сока на половин лимон
  
My little suprise

ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  клонки чубрица 
червен градински чай
зелен боб от консерва

ПРИГОТВЯНЕ


 Преди да започнем за миг се заредете творчески като мен вчера от този пейзаж ,да си пуснем  любимата музика и сме готови да творим. Поне аз така се вдъхновявам за всяка рецепта.
 Започваме с изчистване на нашето манго. Махаме му костилката и с лъжица го издълбаваме добре. Слагаме си го в блендерчето ,в което добавяме лимоновия сок,майонезата, горчицата,две врътвания с мелничката със зеленото пиперче и накрая малко сол . Пасираме до получаване на пухкав крем. Опитваме и ако преценим добавяме още пиперче и сол.
Оставяме сместа добре да се охлади в хладилника за около 1 час .Или ако ви трябва вечерта си я оставяме цял ден. 
My little surprise

Преминаваме към подреждането на нашите етажи в побраните от нас малки чашки.  Леко си натрошаваме около две супени лъжици от чипса и с лъжичка за  сладолед с по-дълга дръжка ги поставям на дъното на всяка чашка. След това с шприц ако ви се занимава повече си поставяме  доматеното пюре ,като тук ни трябва само малко да покрие от чипса. Поръсваме  с босилек.Внимателно вадим с една чаена лъжичка от рибката в консервата и слагаме така ,че да остане и местенце за сместа с авокадо. Пак поръсваме с босилек. Накрая пак с помощта на шприц си поставяме и сместа с авокадо. Аз тук я поставих с лъжичка и да ви споделя с шприц става по-красиво. Леко поръсваме с натрошен чипс отгоре и декорираме с цяло парченце от него, листа от градински чай и и зелен боб.
        




Тук тези дни е много горещо и с тези охладени чашки пълни с вкусотиики зарадвах всички у дома.  Чакам да споделите мнението си с мен за тази рецепта. 
Усмихнат ден от  мен !

My little surprise




My little  surprise


Няма коментари:

Публикуване на коментар