Тук във Франция можем да открием толкова много интересни книжки за тях ,че няма да ни стигне времето. На мен една приятелка ми подсказа за тяхното съществуване и от тогава чета много рецепти за тях.
Това ,което мога да ви посъветвам ако сте решили и вие да опитате е да си набавите първо някои материали като- шприц за по -гъстите консистенции, лъжичка с дълга дръжка за сладолед за поставяне на зърнести продукти, няколко метални пръстенчета за изрязване на кръгчета,един голям стъклен капкомер за течностите. Това ни е нужно за начало ,а после всеки може да добавя каквото му допадне.
Тук подреждането на продуктите е цяло изкуство и се доближава до японското поднасяне на храната . Много финес ,усет за ароматите ,играта с цветовете. Всичко тук е от значение.За мен това е едно ново предизвикателство в кухнята . За начало ви предлагам тази рецепта.
ЗА НАШИТЕ VERRINES СА НИ НУЖНИ
за 6 човека
1 авокадо
1 консерва с риба тон
2-3 супени лъжици доматено пюре
1 чаена лъжица горчица
1 пакет мексикански чипс Тортила -натурален
1 супена лъжица майонеза
зелен пипер от мелничката
сол от мелничката
1 супена лъжица сух ,смлян босилек
сока на половин лимон
My little suprise |
ЗА ДЕКОРАЦИЯ
клонки чубрица
червен градински чай
зелен боб от консерва
ПРИГОТВЯНЕ
Преди да започнем за миг се заредете творчески като мен вчера от този пейзаж ,да си пуснем любимата музика и сме готови да творим. Поне аз така се вдъхновявам за всяка рецепта.
Започваме с изчистване на нашето манго. Махаме му костилката и с лъжица го издълбаваме добре. Слагаме си го в блендерчето ,в което добавяме лимоновия сок,майонезата, горчицата,две врътвания с мелничката със зеленото пиперче и накрая малко сол . Пасираме до получаване на пухкав крем. Опитваме и ако преценим добавяме още пиперче и сол.
Оставяме сместа добре да се охлади в хладилника за около 1 час .Или ако ви трябва вечерта си я оставяме цял ден.
My little surprise |
Преминаваме към подреждането на нашите етажи в побраните от нас малки чашки. Леко си натрошаваме около две супени лъжици от чипса и с лъжичка за сладолед с по-дълга дръжка ги поставям на дъното на всяка чашка. След това с шприц ако ви се занимава повече си поставяме доматеното пюре ,като тук ни трябва само малко да покрие от чипса. Поръсваме с босилек.Внимателно вадим с една чаена лъжичка от рибката в консервата и слагаме така ,че да остане и местенце за сместа с авокадо. Пак поръсваме с босилек. Накрая пак с помощта на шприц си поставяме и сместа с авокадо. Аз тук я поставих с лъжичка и да ви споделя с шприц става по-красиво. Леко поръсваме с натрошен чипс отгоре и декорираме с цяло парченце от него, листа от градински чай и и зелен боб.
Тук тези дни е много горещо и с тези охладени чашки пълни с вкусотиики зарадвах всички у дома. Чакам да споделите мнението си с мен за тази рецепта.
Усмихнат ден от мен !
My little surprise |
Няма коментари:
Публикуване на коментар