Наистина попаднахме на магично място.
След тази разходка с малък пикник ,който го правим на едно островче всеки път се прибрахме малко гладнички .Заредени от слънцето и красотата на реката ни се хапваше нешо лекичко.
Отворих хладилничето ни и идеята дойде бързичко.Едно хрупкаво и сочно ,зеленчуково кишче мммм. Обичам да импровизирам и да творя с продукти пред мен без предварително да съм закупувала нещо ,всичко което е в наличност.Като един художник ,който от трите си основни цвята сътворява останалите и се получава един шедьовър.
Тук обаче,за да запазим сочността на зеленчуците ще направим нашият киш като слънце. Аз съм в страната на Кралят Слънце и така ми хрумна и името на този вълшебен киш,който прилича на слънчице.
ПРОДУКТИ
1 бутер тесто
1 тиквичка
4-5орехчета
2 домата
100 грама извара
150 грама настърган кашкавал
200 грама саламурено козе сиренце
6- 7 черни маслинки
2 броя аспержи
връзка див лук
2 перца чесън
2-3 чери доматчета
прясна чубрица и мащерка
сух босилек 1 чаена лъжица
1жълтък за намазване
ПРИГОТВЯНЕ
Разстиламе си нашето бутер тесто ,което трябва да е с овална форма ако не е си го изразваме .
Измиваме си тиквичката ,доматите,аспержите,перата. С помощта на уред или с картофобелачка си правим фини ивички от тиквичките. Същото правим и с аспержите ,но тях първо ги белим. Орехите леко ги нарязваме ,както и перцата чесън и див лук .
Доматите ги нарязваме на шайбички.Взимаме един нож и разделяме тестото на четири равни части като не стигаме до края като режем.После всяко от тези парченца на още две и пак не режем до края. В тези краища ще слагаме продуктите на нашето слънце.Започваме първо от доматите.На всяко да има по парче домат и чери .Черитата ги режем на четири части. Върху тях си слагаме маслинки ,орехчета ,леко нарязани . Поръсваме с извара и натрошено сиренце. Пак гледаме да е по-края. След това си поставяме аспержите и накрая ивичките тиквичка.Те може да пълзят като лианчета към върха на всяко отрязано парченце. Поръсваме с една част от кашкавала и дъхавите ни подправки и остана само да завием нашите парченца от центъра към края.
Края леко го прибираме отдолу и леко с виличка го натискаме ,за да не се отвори при печенето.Остава само да намажем с леко разбития жълтък и да поръсим с остатъка от кашкавала. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Нашият киш ,,Кралят Слънце " е готов .
Киша стана много сочен и с хрупкава коричка . С него този път си налях освежаваща немска бира в прекрасната ни чаша от,, Музея на Бирата "в Лисабон.
Наздраве и чакам отново да ми пишете ,за да споделим заедно идеи и да ми кажете дали тази рецепта ви е допаднала. С удоволствие всеки път отговарям на вашите писма на електронната ми поща.
Усмихнат ден и гответе винаги с удоволствие ,защото готвенето е магия не просто част от ежедневието ни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар