В сезона на вкусните чушки няма как да не се насладим на една френска салатка с леща.Тук при мен липсва само българската червена чушка ,заменена от испанска ,но пък когато се прибера ще си наваксам с бабините печени чушки или тези на мама.
Тази салатка е много лесна и изисква малко продукти.
Ето и нужните продукти:
760 грама леща от консерва
1 глава лук
2 големи червени чушки
1 супена лъжица майонеза
черен пипер
сол
щипка чубрица-
аз си я имам в двора и се наслаждавам целогодишно , френски сорт, който расте като малко храстче.Тук идеята си е моя за чубрицата,французите не я познават много.Ако искате и без нея я опитаите.Приготвяне
1,Измиваме чушките и лука .Почистваме ги и ги слагаме в загрята фурна да се опечат.Като на лука му трябва малко повече време-да придобие златист цвят.
2.Изцеждаме лещата от водата в консервата и я поставяме в салатена купа.
3.Опечените чушки ги обелваме и ги нарязваме на фини ивички.Лука го нарязваме по същия начин.
4.Към лещата добавяме вече изстиналите и нарязани чушки и лук.Овкусяваме с черен пипер,чубрица , сол и добавяме майонезата.Тук вече по желание може да добавите и оцет балсамико .
5.Така овкусена я разбъркваме и поставяме в хладилника за 7 часа .
Тази вкусна салатка се консумира и като гарнитура на ястия с месо ,в компанията на хубаво червено вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар