С дъх на лавандула,а защо не !

6.29.2015

Панирани тиквички и патладжани с бира загърнати в доматен сос с дъх на розмарин

My little surprise
 Време е за цветове ,време е за прекрасно настроение  ,време е за ваканция и пътешествия.
Аз днес съм се отправила към Испания. Ще ви заведа там с едни снимки от едно мое пътуване до там и ще си сготвим нещо пъстро и често похапвано в Испания ,страната на любимата ми сангрия и на вечното слънце . Олеее започваме да готвим и ви съветвам да си пуснете като мен някоя испанска песен за повече настроение.
Рецептата и много лесна и ще си я приготвим бързичко.



ПРОДУКТИ


My little surprise
 1 бира от 500 мл. 
 брашно около една чаена чаша
1 бакпулвер
2 патладжана
2 тиквички
1 консерва домати от големите
1 супена лъжица нишесте за сгъстяване на доматения сос
1 глава стар лук ,но не много голяма
3 скилидки чесън
две щипки сух розмарин
 връзка пресен магданоз
 черен пипер
 1 чаена лъжица горчица
1 чаена лъжица захар
сол и черен пипер от мелничката
две супени лъжици зехтин 


зехтин за пърженето около една чаена чаша 
  за декорация използваме някое диво жълто цветенце и магданоз

ПРИГОТВЯНЕ

Испанската музика се носи около нас .От нашата ледена испанска, по възможност, бира си наливаме малко  тя ни трябва около една чаена чаша после за панировката, отпиваме и сме готови да творим. Измиваме си продуктите .Нарязваме патладжаните и ги накисваме в подсолена водичка ,за да се освободим от вредните им елементи в тях пък и от нитратите де ако не са домашни.  
My little surprise
В едно тиганче си слагаме да се загрява нашата мазнина. През това време бързичко си обелваме и нарязваме нашият лук на ивички ,така по-тънички да са. Мазнината вече се е загряла,но не много ,за да не прегори лука и в нея слагаме лукчето. То трябва лекичко да се задуши в мазнината и да стане леко златисто. Към него добавяме доматите ,които вече добре сме пасирали. Разбъркваме и добавяме захарта ,сол от мелничката и черен пипер.Оставяме да къкри на лек огън. Време за глътка испанска бира .Соса трябва добре да се редуцира. Накрая когато той е почти готов му добавяме нашето нишесте разбито с малко водичка и горчицата. Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес,за минутка става всичко. Дърпаме от котлона и добавяме розмарина и  чесъна,които ги минаваме през пресичката. Преминаваме към патладжаните и тиквичките. Нарязваме си и тиквичките на средно дебелички парчета по диагонала им.Изваждаме патладжана от водата и го поставяме при тиквичките. В едно  по-голямо  тиганче си  слагаме около един пръст мазнина да се загрява . В една супена чиния си слагаме една чаена чаша брашно и бакпулвера.Разбъркваме ги. Добавяме бирата и разбъркваме добре. Трябва сместа да е гъста колкото кисело мляко. В тази смес пускаме по-едно нашите парченца и пържим на не много силен огън като обръщаме бързичко от двете страни нашите  зеленчуци. Не слагайте много в тиганчето ,когато пържите. Придобили златисто -кафеникава коричка ги вадим и поставяме върху хартия нашите зеленчуци ,за да  поеме тя ненужната мазнина. Тук при пърженето може да ни се наложи да долеем мазнина, защото патладжана абсорбира много.

Така готови ги подреждаме в една чиния и отгоре им поставяме по-малко от доматения сос.
поръсваме с фино нарязания магданоз и черно пиперче от мелничката.За завършек и за да имаме нещо жълтичко от страната на слънцето и,за да е  пълно нашето испанско знаме декорираме с диви жълти  цветя.
Да ви е сладко и остана само да си направим някоя гризинка  и сме готови .
My little surpriseС прекрасните ми спомени от едно пътуване ви пожелавам усмихнат ден и седмица !


My little surprise

My little surprise

My little surprise

My little surprise

My little surprise

My little surprise

My little surprise

Няма коментари:

Публикуване на коментар