My little surprise |
Аз днес съм се отправила към Испания. Ще ви заведа там с едни снимки от едно мое пътуване до там и ще си сготвим нещо пъстро и често похапвано в Испания ,страната на любимата ми сангрия и на вечното слънце . Олеее започваме да готвим и ви съветвам да си пуснете като мен някоя испанска песен за повече настроение.
Рецептата и много лесна и ще си я приготвим бързичко.
ПРОДУКТИ
My little surprise |
брашно около една чаена чаша
1 бакпулвер
2 патладжана
2 тиквички
1 консерва домати от големите
1 супена лъжица нишесте за сгъстяване на доматения сос
1 глава стар лук ,но не много голяма
3 скилидки чесън
две щипки сух розмарин
връзка пресен магданоз
черен пипер
1 чаена лъжица горчица
1 чаена лъжица захар
сол и черен пипер от мелничката
две супени лъжици зехтин
зехтин за пърженето около една чаена чаша
за декорация използваме някое диво жълто цветенце и магданоз
ПРИГОТВЯНЕ
Испанската музика се носи около нас .От нашата ледена испанска, по възможност, бира си наливаме малко тя ни трябва около една чаена чаша после за панировката, отпиваме и сме готови да творим. Измиваме си продуктите .Нарязваме патладжаните и ги накисваме в подсолена водичка ,за да се освободим от вредните им елементи в тях пък и от нитратите де ако не са домашни.
My little surprise |
Така готови ги подреждаме в една чиния и отгоре им поставяме по-малко от доматения сос.
поръсваме с фино нарязания магданоз и черно пиперче от мелничката.За завършек и за да имаме нещо жълтичко от страната на слънцето и,за да е пълно нашето испанско знаме декорираме с диви жълти цветя.
Да ви е сладко и остана само да си направим някоя гризинка и сме готови .
My little surpriseС прекрасните ми спомени от едно пътуване ви пожелавам усмихнат ден и седмица !
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
Няма коментари:
Публикуване на коментар