С дъх на лавандула,а защо не !

6.27.2015

Сочни сладко- кисели свински хапки с джанки

 Тази рецепта може да ви звучи много странно ,но  ако  я опитате ще се обедите ,че риска си заслужава. Идеята ми дойде днес ,когато карахме колела  из прекрасните диви пътеки зад моята къща. Още от дете обичах да крада джанки ,но днес накарах моето дете да се качи на едно дърво и да ми откъсне .Тук дървото бе на пътя и не влизахме по чужди дворчета както аз навремето правех ,че тук може и да ни заключат ако ни хванат хахахах.
 Та джанките бяха ужасно кисели ,но пък ми дойде идеята за тази рецепта.



ПРОДУКТИ

ЗА 3 ЧОВЕКА
6 ДЖАНКИ ВЕЧЕ ЛЕКО СЛАДИЧКИ ,НО И С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 
КРЕХКО СВИНСКО МЕСО ОКОЛО 500 ГРАМА
ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА МЕД
 СОЛ ОТ МЕЛНИЧКАТА
МИКС ОТ ЧЕРЕН ,БЯЛ,ЗЕЛЕН ПИПЕР ОТ МЕЛНИИЧКА ПАК ИЛИ ВЕЧЕ СМЛЯН
50 ГРАМА МАСЛО

ЗА ДЕКОРАЦИЯ 
ПРЯСНА МАЩЕРКА И КЛОНЧЕТА ЧУБРИЦА

 ЗА ГАРНИТУРА МОЖЕМ ДА СИ НАПРАВИМ ОРИЗ С ДЪХ НА ЖАСМИН . ТОВА СТАВА КАТО СИ НАПРАВИМ ЗАПАРКА ОТ ЧАЙ С ДЪХ НА ЖАСМИН И ТАЗИ ВОДА ПОСЛЕ Я СЛОЖИМ ВЪВ ВАРЯЩИЯ СЕ ОРИЗ.

ПРИГОТВЯНЕ НА НАШИТЕ СОЧНИ СЛАДКО-КИСЕЛИ ХАПКИ С ДЖАНКИ 

Тук ще се обедите колко бързо ще стане всичко и резултата ще е невероятен.
Изчистваме си месенцето от жили ако има .Нарязваме си го на малки хапки .Посоляваме го и го поръсваме с микса ни от пиперчета .Добре  втриваме подправките. Така оставяме за 15 минутки в хладилника.През това време например можем да си направим някоя сангрия( испанското плодово вино   ) с много плодове и лед например хеххе. Маринованото месенце го вадим и слагаме на котлона едно тиганче да се нагрява. Слагаме си  масълцето в него . В момента ,когато то се разтопи си пускаме нашето месце.Обръщаме го така няколко минутки ,колкото да придобие лек кафеникав цвят и в този момент му добавяме медът . Продължаваме да го обръщаме и внимаваме котлона да не е силен. Джанките все още не се делят от костилките си и за това с нож ги обхождаме и си правим малки кръгчета. Пускаме ги и тях при месото . Тук за моят малчо трябваше да ги сложа само в единия край,че той не ги обича .Вие си ги сложете навсякъде.  
Тук ако ви допада да има много лек дъх на чубрица може да сложите накрая в последната минутка два стръка над месото. 
Може да опитате и с розмарин също става божествено . 


Нашето божествено месенце е готово. Остава само да го сервираме и опитаме. Аз тук се разходих из дворчето ми и си намерих мащерка,чубрицата и тези сладки телефончета.
Вие може с други прекрасни мерудиики и цветя да аранжирате вашите хапки.
Тук само да ви кажа,че мащерката също може леко да ви остави
 някакъв дъх върху месото. За мен  тя не бе само декорация ,но и последния аромат, завършека на тази вкусотия . За това когато слагаме такива мерудии трябва да знаем,че те оставят и своя аромат ,когато  е топло ястието ни.

Сега си  взимам сангрията и тези прекрасни хапки за които си направих ориз за гарнитура с дъх на жасмин и ви  пожелавам прекрасна вечер .





 За ви накарам да се усмихнете и разсеете ето и снимки от разходката ми. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар