С дъх на лавандула,а защо не !

6.24.2015

Оазис от авокадо и аспержи с дъх на Арманяк

 Днес ще ви накарам да попътувате с тази прекрасна рецепта изпълнена с много аромати.
В страната на аспержите съм и на Арманяка ,а в близост до мен е океана ,връзката с останалият  свят с екзотиката. Така реших да направя това малко оазисче  и да му се насладим или да решим да го споделим ?
За нашето оазисче ни трябва;


500 грама  аспержи
1 авокадо
1 чаена лъжица Арманяк
8 зрънца зелен пипер
сока на един лимон
100 грама заквасена сметана 
сол от мелничката
ПРИГОТВЯНЕ


Измиваме и обелваме нашите аспержи. Варим ги в подсолена вода 10 минути. След това ги вадим внимателно и ги оставяме да се охладят. Внимателно разрязваме авокадото ,то трябва да е добре омекнало, на две половинки и му махаме костилката.С една лъжичка си го издълбаваме и вътрешността му я слагаме в блендера. Към  нея си добавяме лимонения сок ,част от зеления пипер,сол на вкус и арманяка. Добре миксираме. Опитваме на вкус ако има нужда от сол. Взимаме си една по-дълбока купа .В нея слагаме заквасената сметана и  я разбиваме.Към сместа с авокадо слагаме битата сметана. Разделяме си тази смес на две. Едната част я слагаме в шприц ,а в другата слагаме част от аспержите ,фино нарязани на кубчета.Сервираме добре охладено.
Тук ако е за нас си пълним всяка половинка до-половината със сместа с аспержи и отгоре с шприца правим розички. Поръсваме с нашия зелен пипер,който леко счукваме. Слагаме по парченца аспержи и ако ви допада украсяваме с цвят от копър.
Ако хората са много , просто направете едно такова оазисче и с другата половина правим същото ,но без аспержите ,за да могат да си  взимат по-лесно от соса. Заделяме си аспержи и ги поставяме до нашия оазис като посечени палмички.

С прекрасното оазисче,в което живея ви пожелавам усмихнат ден !







Няма коментари:

Публикуване на коментар