Навън се показа и дъгата хееххе прекрасно време за една вкусна топла супичка.
ПРОДУКТИ
4-5 КАРТОФА
7-8 ЛИСТА ОТ ЛАПАД
7-8 ВРЪХЧЕТА ОТ МЛАДА КОПРИВА
1 ГЛАВА ЛУК
1 СТРЪК ПРЕСЕН ЧЕСЪН
25 ГРАМА МАСЛО
2-3 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ СЧУКАНИ ПЕЧЕНИ ОРЕХИ И ФЪСТЪЦИ ЗА ПОРЪСВАНЕ
1 ЧАЕНА ЧАША ПРЯСНО МЛЯКО
СОЛ И ЧЕРВЕН ПИПЕР ОТ МЕЛНИЧКАТА
ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕМ ДА СИ НАПРАВИМ И ВКУСНИ ХРУПКАВИ ХЛЕБНИ КРУТОНЧЕТА И ДА ПОРЪСИМ С НАТРОШЕНО САЛАМУРЕНО СИРЕНЦЕ
ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме си внимателно всички продукти .Обелваме си картофките. Почистваме от външната обвивка лукчето и чесъна. Така преминаваме към нарязване на картофите и лука. Тук на по-едри парченца ,защото ще пасираме после. Слагаме една касеролка с 1 литър водичка и малко сол от мелничката да заври.Докато я чакаме си слагаме на котлона едно тиганче с половината от нашето масълце .Тук и повече да сложим от 25 грама не е страшно .Та това масълце с малко водичка ,колкото леко да покрие дъното го загряваме на котлона и добавяме лука,които предварително сме нарязали вече. Тук поръсваме с малко сол от мелничката и задушаваме до получаването на лек златист цвят на лука. Тук огъня да не е силен. Идеята е нашата супичка да няма лош дъх ако го сложим лука директно да се вари с картофките . Ако не го задушим ,лука ни променя вкуса на супичката и остава един не много приятен аромат. През това време и водичката е завряла и в нея си слагаме картофите и задушения лук. Така на слаб огън ги варя около 10 минутки . Тук трябва да боцкаме картофките с нож и да ги проверяваме дали са сварени. Всеки сорт се сварява за различно време. Когато са готови ги заделяме настрана. В нашето тиганче, в което задушихме лукчето си слагаме остатъка от масълцето и пак малко водичка . Включваме огъня на не много силна температура, защото ще задушаваме лапада и копривата. Докато чакаме масълцето да се нагрее си нарязваме на фини ивички лапада и копривата. Първо слагаме копривата да се задуши за малко до леко омекване и после за много малко лапада. За минутка става всичко. Взимаме си нашия пасатор или уред ,с който да пасираме картофите и лукчето. Тук за да е с по-интересна консистенция ги пасирам по- дълго време и по време на пасирането бавно добавям млякото. Става по- лекичка и наситена с въздух нашата супичка. Така готова и добавяме задушените лапад и коприва и разбъркваме. Тук е време да си нарежем чесънчето и да го добавим и него. Ако е нужно да добавим сол. Сервираме топла. Върху всяка супичка слагаме от нашите смлени орехчета и фъстъци . Леко поръсваме с червено пиперче от мелничката.
Тук дори ще ви предложа богат избор от домашни сиренца,които се правят до мен от един прекрасен човек,който се бори много ,за да запази своята професия,която вече изчезва.
Тук в страната на сиренето и виното все по-често идват сиренца от Китай и по-лошо сиренца произведени в лаборатории ,в които няма нищо освен мазнини ,различни прахчета събрани на едно място и хоп сиренце. Потресаващо. Този човек ме запозна с много тъжни новини . За това споделям с вас неговите шедьоври .Тук ще намерите и неговите координати.
Този талант може да го следите и тук- https://www.facebook.com/fromagesaudrix?fref=ts
Аз под дъгата злато не открих ,но пък си хапнах вкусна супичка в компанията на тези невероятни сиренца и хрупкави гризини от моя домашен хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар