С дъх на лавандула,а защо не !

10.09.2014

Карамелизирани чери доматчета



Една много бърза рецепта ,но приготвена с много внимание.Тук трудността идва от приготвянето на карамела.Ако обаче обичаме комбинацията от сладко-солено ,трябва да се опита тази рецепта ,макар трудностите.
ПРОДУКТИ
12 ЧЕРИ ДОМАТА
50 ГРАМА ПУДРА ЗАХАР
2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЦЕТ БАЛСАМИКО
20 КЛЕЧКИ ЗА ЗЪБИ
ОРИЗОВ ЛИСТ ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ГОТОВИТЕ ДОМАТЧЕТА
НЯКАКВО ФРЕНСКО СИРЕНЦЕ ПО ВАШ ИЗБОР,ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ВСЯКО ДОМАТЧЕ ПО ЕДНО МАЛКО ПАРЧЕНЦЕ 
ЗЪРНА КИМ ИЛИ СУСАМ -ПО ЖЕЛАНИЕ
НАКОЛКО ГРОЗДОВИ ЗЪРНА -ПО ЖЕЛАНИЕ ,ОКОЛО 5
ПРИГОТВЯНЕ
1.Всяко едно доматче се набожда с клечка за зъби ,като внимаваме да не излезе отдолу.
2.В дълбока и малка касерола си поставяме захарта и оцета.Включваме котлона на ниска температура и без да бъркаме наблюдаваме захарта.До нас си слагаме чашка вода .Тук идва трудността на рецептата.От оцета не се вижда цвета на карамела.За това на 5 минута си капваме в чашата вода , капка карамел.Ако капката остане цяла значи бързо дърпаме карамела от котлона,ако се разнесе ,още малко трябва.Тук аз внимавах много със силата на котлона.Не трябва да ври силно карамела иначе край. 
3.Така готов нашия карамел се дърпа от котлона и всяко доматче се потапя в него.Веднага след това го овалваме в сусама или кима.Не много ,за да не са доминиращи като вкус. До нас седи и оризовата хартия,на  която ги поставяме.Всичко трябва да е до нас.
4.Поднасяме на същия ден , защото карамела не търпи влага, с малко парченце сиренце върху домата и за разнообразие грозде ,което само сме заболи на клечките ,заедно с парче сиренце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар