Бяла рибка запечена с парченца ананас,свежи домати и дъх на босилек |
Време е за лекички рецепти при тези горещини . Тази много я обичам, защото е лесна и много вкусна , има дъх на екзотика в нея. Лекия аромат ,който оставя след себе си ананаса ни кара да се чувстваме като на някое екзотично място. Сега само ни остава да си я приготвиме и да отпътуваме на някъде.
ПРОДУКТИ
за 4 човека
8 средно големички парченца филенца от бяла рибка ,ако има по -големички може 4
4 не много големички домата
1 ананас, тук може и от консерва
две супени лъжици сух босилек или пресен ако имате на листенца около връзка
4 супени лъжици зехтин
черен пипер и сол от мелничката
Бяла рибка запечена с парченца ананас,свежи домати и дъх на босилек |
ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме си доматите и ананаса. Нарязваме доматите на фини шайбички . Нарязваме няколко колелца от ананаса като те да са по-тънички.След това му махаме кората и всяко колелце го нарязваме на ивички като гледаме да изрежем средата,която е твърдичка. Взимаме си фолио за печене , за 4 човека си го режем,или ако имате нещо по -екологично като силиконова формичка за многократно печене и поставяме един ред от доматчетета ,отгоре поставяме рибката. Посоляваме я добре.Поръсваме я с босилек и черно пиперче .Отгоре я покриваме с ананасовите парченца ,които да са подреденички с малко разстояние,за да се овкусява рибката и от сока от доматките и накрая покриваме с едно парче доматче. Нашата вкусна рибка я заливаме със зехтин като тук да има за всички порции.Загъваме рибката и я печем на 200 градуса за около 15 минутки.
Вече сме готови ,само нещичко за пиене ни остана и сме готови да се насладим на тази прекрасна рибка.
С моето прекрасно пътуване до Испания ви пожелавам прекрасна вечер или ден хихих в зависимост от това къде сте !
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
Няма коментари:
Публикуване на коментар