Пълнени Pennoni с пиле,коприва & сирене |
Тези дни реших да си приготвя едни прекрасни италиански макарони ,които си закупих от пътуването ми до Италия това лято . Тези гигантски тръбички както и другите макарони ги избра моят малък мъж. За него Италия е страната с най-вкусната храна - пици,спагети и сладоледи на корем. Семпло,но всяко дете търси тези простички неща .Аз други и за това съчетах неговата страст макароните с моя поглед върху приготвянето им. Получи се една много интересна рецепта ,за която отново се вдъхнових от скромната ми градинка. Копривата точно сега е свежа и чиста ,защото расте в моето дворче.
Тези дни си бях купила и сирене от Маьорка , но вас няма да ви затруднявам . Тук всеки може да си избере сирене по свои вкус.
My little surprise |
300 ГРАМА ПАСТА PENNONI
150 ГРАМА КОПРИВА -САМО ВРЪХЧЕТАТА
90 ГРАМА ПИЛЕШКО МЕСО ИЗЧИСТЕНО БЕЗ КОСТИ
3-4 ТОПЕНИ СИРЕНА ОТ ТИПА -la vach qui rit . Тук аз слагам такова ,но вие може да си намерите друго сирене .
250 МЛ. ПРЯСНО МЛЯКО
СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР ОТ МЕЛНИЦАТА
1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА ОЛИО
ЗА ПОРЪСВАНЕ
2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ПЪРЖЕНИ ФЪСТЪЦИ
35 ГРАМА СИРЕНЕ ПАРМЕЗАН ИЛИ ДРУГО ПО ВАШ ВКУС . Аз тук добавих едно сирене от Маьорка ,което бе леко горчивичко . Сиренето може да ви промени изцяло вкуса на вашата паста и за това тук оставям на всеки да си избере по свои вкус .
ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме си да заври вода около два литра ,в която слагаме нашето олио и малко сол от мелницата. През това време си нарязваме нашето пилешко на малки парченца като тук аз използвам вече сварено пиленце. Вие ако нямате ще го приготвим със топеното сирене и млякото . При сурово пиле започваме като в един съд на котлона си слагаме нашето пиленце леко да се запържи от двете му страни и тук може да добавим малко масло . След като сме го запържили леко го заливаме с нашето мляко.Посоляваме и поръсваме с черен пипер . Добавяме и нашите сирена и добре измитата коприва. Разбъркваме докато се получи гъст сос ,с който да можем да напълним нашите пурички- Pennoni. Докато си бъркаме соса ако водата ни е завряла си пускаме нашите пурички - Pennoni да се сварят като си следваме инструкциите за сваряване на пакета. След като са готови ги изцеждаме и пълним с добре сгъстения сос . Поръсваме ги с нашето сирене ,счуканите фъстъци. поръсваме и с черен пипер.
Ако се питате защо не съм ги запекла после с малко сос то ще ви отговоря,че тези които аз си закупих са с много приятен аромат на пшеница и ухаят на домашна паста и за това ги направих по този начин ,но и друга рецепта съм ви подготвила и този път ще са на фурна .
Сега остава да ги опитате и вие и да споделите после с мен какво ви е мнението .
Да ви е сладко !
Пълнени Pennoni с пиле,коприва & сирене |
Тези прекрасни пурички си ги закупих от една от невероятните крайпътни бензиностанции в Италия. Там кипи един живот ,който го няма на друго място в Европа . Пие се прекрасно кафе и след това заредени и отпочинали си избирате пасти или друг сувенир . През цялото време да не забравя се наслаждавате на вечно забързаните и говорещи на висок глас италианци. Така за малко поне може да си продължите престоя в тази прекрасна страна и да си намерите нещичко ако сте забравили да си потърсите сувенир.
My little surprise |
My little surprise |
Прекрасните цветни макарони.
My little surprise |
Тук настъпи едно чудене ммм какви да си вземем.
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
За минутка масата се пълни и изпразва с чаши с кафе . Аз например открих едно ново вълшебно тяхно кафе за лятото -crema cafe. Едно гъсто и студено кремообразно кафе.
След него най-накрая след дълго мислене си избрах макарони и то тук да бъдем точни моят малък мъж.
My little surprise |
My little surprise |
Няма коментари:
Публикуване на коментар