ПРОДУКТИ ЗА НАШИЯ КОНФИТЮР ОТ RHUBARBE
1 КГ Rhubarbe-замразен използвах
760 грама захар
154 грама сок от растението
сока на един лимон
термометър ,може и без него
ПРИГОТВЯНЕ
1.Слагаме нашия Rhubarbe ,предварително размразен и нарязан на кубчета,да се изцеди . Заделяме си сока му.
2.След това сока-154 грама сок- го прибавяме към нашата захар.
3.Добавяме и лимоновия сок към захарния сироп
4.Поставяме на котлона нашата захар и сока от растението.Този сироп го бъркаме постоянно докато ври.Тук ако имаме термометър го поставяме ,за да спрем кипенето на 120 градуса.
от сиропа на чинийка и ако се разнесе значи още малко трябва на сиропа.
4.Веднага след това си поставяме нашия Rhubarbe към сиропа и така за 30 минути оставяме на котлона на не много силен огън и бъркаме постоянно.
5.В подготвени съдове за съхранение на нашия конфитюр си разпределяме готовия конфитюр.Напълваме догоре ,затваряме и обръщаме.Така държим докато изстинат нашите конфитюри.
Тази рецепта я открих благодарение на приятелка тук,която ми услужи с тази прекрасна книга.
Автора е -Francis Miot
Заглавието на книгата е -200 Recettes de Confitures ,Gelees ,Compotes et Chutneys en 15 minutes
Няма коментари:
Публикуване на коментар