С дъх на лавандула,а защо не !

12.16.2014

Свинско руло с доматен сос и парченца керевиз




Една бърза рецепта ,която може да използвате дори и за празниците ако и добавите и някои по-интересен празничен продукт -някоя гъбка например .
ПРОДУКТИ
1 КГ СВЕЖО СВИНСКО МЕСО БЕЗ КОСТ ,АЗ СИ КУПУВАМ ГОТОВО, ПРИГОТВЕНО ОТ МЕСАРЯ РУЛО ,ВЪРЗАНО И ГОТОВО ЗА ПЕЧЕНЕ.
4-5 ДОМАТА ОТ КОНСЕРВА
1 ГЛАВА КЕРЕВИЗ 
ГЛАВА СТАР ЛУК
ЕДИН МОРКОВ
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ЧЕРЕН ПИПЕР
2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН
ПОЛОВИН ЧАЕНА ЧАША ОРИЗ ПО ВАШ ИЗБОР ,КАТО ТУК ОРИЗА МОЖЕ ДА Е ЧЕРЕН И ДА ГО ДОБАВИМ ЗА ГАРНИТУРА АКО ТЪРСИМ ПРАЗНИЧЕН ЕФЕКТ
ВРЪЗКА ПРЕСЕН МАГДАНОЗ ЗА ДЕКОРАЦИЯ
СОЛ
1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО
ПРИГОТВЯНЕ
1.Обелваме си нашия морков и го нарязваме на малки кубчета.Същото повтаряме и с главата керевиз и с нашия лук.Включваме нашата фурна на 180 градуса.
2.В един съд на котлона си слагаме нашата мазнина да се загрее ,заедно с половин чаена чаша водичка .Веднага след това слагаме нашия лук и месото в мазнината и за минутка обръщаме нашето месо от всички страни и лука леко да смени своя цвят.Всичко да е на не много силен огън,просто да запечатаме нашето месо и то да остане сочно.
3.Преминаваме към нарязване на нашите доматчета .В съд за печене си поставяме в центъра нашето месо и отстрани задушеното лукче и нарязаните доматчета.
4.Към нашето месо добавяме и кубчетата керевиз и морковче,  фино нарязания чесън.Поръсваме с черен пипер и сол.Доливаме водичка до средата на нашето руло.Добавяме и ориза като тук може да го сварим отделно като гарнитура.Тук може както ви казах и гъбки да добавим за по -празнично.
5.Леко с лъжица разбъркваме всичко около рулото .Слагаме да се пече.Тук да добавя ако не сме добавили ориза в нашия сос трябва да си разтворим нашето брашно с малко водичка и да го добавим към соса.
6.Покриваме нашето месо, при печенето ,първите 35 минути и след това го откриваме и печем до пълното сгъстяване на соса като тук може да си разтворим един бульон и да поливаме с него по малко нашето месо ,за да не остане сухо.В рулото винаги е хубаво да има и парченца сланинка отгоре и по края ,за да е по сочно ,а не сухо.
При поднасяне си режем тънко парченце месо ,около него слагаме от соса и топка ориз ако така сме решили -а не да е в соса.Поръсваме с черен пипер и декорираме с парченца магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар