С дъх на лавандула,а защо не !

11.28.2014

Panna cotta с ананас и джинджифил



Продукти 
250 грама кисело мляко
350 заквасена сметана
60 грама захар
1 малка консерва ананас
2 пликчета желатин по 10 грама всяко
щипка джинджифил на прах
сладко от малини или друго по избор
ментови листа за декорация
щипка джинджифил на прах+ канела на прах+индийско орехче  на прах за декорация
Приготвяне

1.Нарязваме си ананаса на кубчета.
2.В две купички си слагаме нашите желатини  и ги заливаме с 3 супени лъжици сок от ананас,заделен от консервата.Оставяме да набъбне 5 минути .
3.Разбиваме сметаната със захарта.
4.На водна баня си слагаме първия желатин и бъркаме докато се разтвори добре без да го загряваме много.
5.В една купа си разбъркваме внимателно киселото мляко и разбитата сметана.Към тях пак с леко бъркане си добавяме нашия желатин.Готовия крем го слагаме в подбраните от нас чашки и веднага го слагаме в хладилника докато стегне.
5.Изваждаме си нашия крем от хладилника .
6.На водна баня разтваряме и другия желатин като тук слагаме и щипката джинджифил.Бъркаме до разварянето му.
7.В една салатена купа си слагаме нашия ананас и 400мл от неговия сок.Към тях добавяме готовия желатин и разбъркваме.
8.Внимателно поставяме нашия ананас и част от сока му върху вече стегналия крем.
9.Поставяме нашите кремчета отново в хладилника .Преди да ги сервираме им слагаме 1 чаена лъжица сладко от малинки,листенца мента и по щипка от нашия микс от подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар