С дъх на лавандула,а защо не !

12.22.2014

Филе от бяла риба с доматен сос,хрупкави пържени резенчета керевиз, сотирани картофки и морковчета


http://www.lidl.fr/fr/index.htm
My little surprise


Тази рецепта я направих за първи път преди няколко дена и съм много доволна от резултата.Получи се една интересна смесица от аромати .Всеки продукт си имаше своето място и допълваше другите.Подправките ,които използвах бяха също нови както и моята рецепта.Всичко си е изцяло мое творение .Надявам се и на вас да ви допадне.Сега нека ви запозная с продуктите и приготвянето й.
ПРОДУКТИ
450 ГРАМА ЧИСТО ФИЛЕ ОТ БЯЛА РИБА-ТУК ИЗПОЛЗВАХ ГОТОВИ ,ИЗЧИСТЕНИ 4 РАВНИ ПАРЧЕТА РИБА
3 ГОЛЕМИ КАРТОФА
4 МОРКОВЧЕТА
1МАЛКА ГЛАВА КЕРЕВИЗ- С ГОЛЕМИНАТА НА ГЛАВА СТАР ЛУК
1ГЛАВА СТАР ЛУК
1 КОНСЕРВА ОКОЛО 800 ГРАМА ,ДОМАТИ
2 ЛИСТА ДАФИНОВ ЛИСТ
СОЛ
МИКС ОТ ПОДПРАВКИ -ЗАКУПИХ ГО ОТ LIDL МАГАЗИН ,СПЕЦИАЛНО ЗА ДИВЕЧ Е ,НО АЗ ГО ИЗПОЛЗВАМ И ПРИ ТАЗИ РЕЦЕПТА.Ако не го откриете , ето какво има в него-черен пипер,дафинов лист,корички портокал,сухи червени чушки,кориандър,парчета лимонова коричка,джинджифил,сух праз,сух лук,сухи морковчета,магданоз,плодовете на синята хвойна-черни топчета,парченца пащърнак,карамфил,добавена е и горчица, сусам.Направо пощурях от тази подправка .Тя е в мелничка .
http://www.lidl.fr/fr/index.htm
25 грама масло
2 супени лъжици зехтин
За декорация-прясна мащерка с дъх на лимон и обикновена мащерка



ПРИГОТВЯНЕ
Нашата рибка ,която е размразена или прясна си я посоляваме и с нашия микс от подправки я поръсваме.Така си я оставяме до нас  да се маринова и продължаваме с другите продукти.Измиваме си нашите картофи и морковчета. Обелваме ги.Нашя лук също го обелваме .Картофите и морковите си ги нарязваме като картофите на кръгчета, а морковите на две половинки.Слагаме ги да се варят в леко осолена водичка.През това време си слагаме нашия зехтин да се загрява на котлона с малко водичка ,в която ще задушим нашия лук.Когато нашата мазнина се загрее си поставяме в нея нашия нарязан на фини ивички лук.Задушаваме го за минутка.През това време си пасираме доматите и ги добавяме към лука,когато видим,че той е със златист цвят.Добавяме и сол на вкус.Разбъркваме и чакаме да започне да ври.Взимаме си нашата глава керевиз и я обелваме.Една част я нарязваме на малки кубчета ,а другата с помощта на ренде си правим малки ивички,които ще запържим после.С нашата мелничка си поръсваме нашата рибка в доматения сос ,така че да попадне и в соса,който леко ври.
Към кипналия вече доматен сос си добавяме дафиновите листенца,нашите рибни филенца и кубчетата керевиз.
На слаб огън си оставяме нашата рибка до сгъстяване на соса.Тук не трябва да забравяме нашите картофи и морковчета. Те трябва да са леко омекнали и да не ги варим много.С нож си ги проверяваме като ги бодваме леко.Те също трябва да врят на слаб огън ,за да не се разпаднат.Така нашата рибка е готова,соса е редуциран .Остава да изцедим от водичката им нашите картофчета и морковчета.Загряваме си нашето масло и в него поставяме картофите ,после морковите и накрая ивичките керевиз.Всичко го обръщаме внимателно от всичките му страни .Зеленчуците трябва да имат лек кафяв цвят.Ако мазнината не достига си добавяме още малко.Приготвяме си нашата рибка за сервиране.Във всяка чиния си поставяме по парче рибка .Около нея си слагаме от нашето сосче с  домати,лук и парченца керевиз.Рибката я покриваме с няколко хрупкави ивички керевиз .До нея си поставяме няколко колелца сотирани картофи и морковчета.Всичко това си го поръсваме отново с нашата мелничка с микс от подправки.
         Освен рибката приготвих с моето семейство и нашата елхичка.
Прекрасен момент преди коледните празници.


Няма коментари:

Публикуване на коментар