С дъх на лавандула,а защо не !

12.18.2014

Круши загърнати от топло вино ,дъхави подправки и сироп от касис




Една прекрасна рецепта както за празниците така  и за други поводи.Благодарение на нея в моя дом се разнесоха прекрасни аромати-канела,ванилия,джинджифил .....Обожавам тези коледни аромати.Рецептата е много лесна и много шик.
ПРОДУКТИ
6 крушки ,за предпочитане зимен сорт и да са по-твърди 
300 мл. червено вино,аз използвах испанското -Sangria,което го има по българските магазини.То е с повече аромати ,но ако не друго по ваш избор.
120мл .сироп от касис
50 гр. захар
1 пръчка ванилия или едно пакетче ако не намерите пръчка
2щипки джинджифил на прах
2щипки индийско орехче на прах 
2 щипки карамфил на прах или две ,три пръчици
3щипки канела на прах  или една пръчица канела ,каквото имате
ПРИГОТВЯНЕ НА НАШИТЕ ВКУСНИ КРУШИ
Обелваме нашите круши като запазваме техните дръжки .Слагаме да заври леко нашето вино със захарта и подправките ,но без сиропа от касис и разбъркваме.В нашето вино слагаме и крушите.Покриваме ги с капак като тук е важно да се обръщат ,за да се напоят равномерно.Така да врят 30 минути на не много силен огън.Дърпаме от котлона след това и ги оставяме в този сироп 2 часа като поне два пъти ги обръщаме ,за да са поели равномерно  от сиропа. Изваждаме си нашите круши от сиропа.Този сироп го връщаме на котлона до пълното му сгъстяване и накрая добавяме наши сироп от касис.Разбъркваме и заливаме с този сироп нашите круши .Така може да ги сервираме топли или студени.Аз дори ги сервирам с една топка сладолед от касис .Прекрасен Коледен десерт.


Няма коментари:

Публикуване на коментар