С дъх на лавандула,а защо не !

12.15.2014

Пълнени домати с домашно правена извара,орехи и свежи подправки





Празниците наближават и всеки е под пара.Ако още не сте се спрели на подходящ старт за вашите празници може да си направите и вие това свежо, пълнено доматче.
ПРОДУКТИ
6 средно големи домата
1 литър прясно мляко с висока масленост
4-5 орехови ядки
1 скилидка чесън
1 супена лъжица майонеза
1 чаена лъжица горчица
1 супена лъжица кисело мляко
7 стръкчета от див лук или нормален ако не откриете
щипка черен и червен пипер
сол
връзка босилек
2 супени лъжици оцет
ПРИГОТВЯНЕ
1.С един нож внимателно отгоре на нашите доматчета правим отвор и ги почистваме от воднистата им част .Нея си я запазете за готвене например.
2.В един съд си слагаме да заври нашето прясно мляко и като тръгне да завира му добавяме нашия оцет.Млякото се пресича и като се оформят хубави парченца извара с жълтеникава водичка около тях ,спираме да варим.
3.Нашето пресечено мляко го изсипваме да се изцеди в тензух или фино метално сито.
4.Към охладеното и изцедено мляко ,поставено в купичка,си добавяме сол на вкус,черния и червения пипер, орехите ,които сме счукали, майонезата,киселото мляко,горчицата,миналия през пресичката чесън, част от фино нарязания див лук и босилек.Тук да ви кажа само ако не обичате аромата на босилек може само да украсите с него.
5.Разбъркваме добре продуктите и опитваме,ако се налага може да си добавите още от всеки продукт.С тази смес си пълним нашите доматчета и ги поставяме за 2-3 часа в хладилника ,за да се овкуси по-добре нашата домашна извара.
Като ги поднасяме  нашите доматчета ,слагаме по някое листо босилек и поръсваме с див лук.
Лесна и вкусна рецепта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар