И двете плодчета са идентични и резултата е еднакъв. Всеки сам да си избере. За мен и двата ми поднесоха приятна изненада .Като вкусови качества и двете не са с богата вкусова палитра и за това се налага да добавим портокал или друг аромат .Важното е да са зелени.Пъпеша да е от вида ,,медна роса,, ако не попаднете на испанския и този става,но да е зелен.Към тази приятна изненада съм приготвила и друга-прекрасната книжка закупена от едно приказно място тук до нас. За него ще ви споделя след рецептата.Сега пригответе чантата за пазар.
ПРОДУКТИ
1 КГ ПЪПЕШ ИЛИ ЗЕЛЕНА ДИНЯ-ТАКАВА КОЯТО НЕ Е УЗРЯЛА,В ТАКЪВ СМИСЪЛ ЗЕЛЕНА
450 ГРАМА ЗАХАР
КОРАТА НА ЕДИН ПОРТОКАЛ
50 МЛ РОМ
сока на два портокала
ПРИГОТВЯНЕ
1.Измиваме си нашия пъпеш и му махаме кората.След това го нарязваме на малки или големи кубчета.Тук ви съветвам да са големи колкото орех ,за да се усещат след варенето.
2.Измиваме нашия портокал и внимателно го обелваме.Кората я нарязваме на малки парченца.
3. Поставяме захарта ,нарязания пъпеш,сока на портокалите и кората на единия портокал в съд за варене и така оставяме 45 минути.
4.След това този съд го поставяме на котлона и на не много силен огън с постоянно наблюдение и бъркане около 2 часа.Трябва да се сгъсти нашия конфитюр.
5.Накрая преди да дръпнем от котлона добавяме и рома 50 мл. .Разбъркваме и махаме от котлона.
6.В добре почистени и подсушени бурканчета изсипваме нашия конфитюр.Затваряме и обръщаме с капачката надолу.Когато нашия конфитюр е студен го обръщаме и прибираме.
Автора на книгата е -Nikole Thepaut
Вътре ще открием много изненади скрити в пощенски пликовеи т.н. .Всичко това поднесено с много красиви илюстрации .Рецептите са събрани от различни мили баби и са поднесени по много интересен начин-спрямо сезоните и с пълни обяснения за полезните качества на всеки продукт.
Тази красота си я закупих от селцето на занаятите -Le Bournat ,ето и страничката ако ви се ще да попътувате малко-http://www.lebournat.fr/ .
То е основано от руснак .
Тук се вижда мястото ,където се приготвяха конфитюри от какво ли не -кестени,лешници и скоро ще има и моята рецепта от сладко от зелени смокини ,
така и ние българите ще присъстваме .
Това го има в много къщи тук. Метална стойка,за да си съхраняват бутилките ,така мисля де хахха не съм питала още.
Скоро пак ще ви посветя нещичко от тук .ще посетим ресторанчето ... оставам и малка доза изненада .
Няма коментари:
Публикуване на коментар