С дъх на лавандула,а защо не !

12.15.2014

French chocolate-ръчно правени френски шоколадови бонбони








Още като започвах този блог споделих ,че тук във Франция има прекрасни изненади. Аз се впуснах в това приключение да ги откривам и споделям с вас .Освен вкусните рецепти  ви обещах и други изненадки.Ето една от тях.За тези ,които обичат шоколада и ценят това изкуство ,защото за мен то е такова и всички хора отдали му се са артисти .Един такъв артист за мое щастие живее до мен.Днес ще ви споделя част от неговите творби ,а по-късно ще ви запозная и лично като му гостувам отново. Идват празници и ако ви се иска да направите подарък по френски ето една идея- ръчно правени френски бонбони .

Тук къщичката  от шоколад е местен символ.В ния местните хора си прибирали инструментите след работа на нивите и тя се намира още в някои местенца в полето.

Ето и  страница , в която може да се насладите на всичките произведения на този артист и да намерите контакт с него - www.patisserie-cauet.com.
Бонбоните са с дъх на шафран ,бадеми ,под обвивката от натурален шоколад може да откриете и типичните желирани плодчета или по-точно техния сок ,които е желиран и много други приятни аромати.Една магия.В самото магазинче всеки път ще бъдете изненадани от новите творби на майстора .За любителите на чая пък може просто да се насладите на чаша чай , в компанията на някой сладкиш и това всичко поднесено на терасата на прекрасната река
Dordogne.


Приказно място ,за което още ще говорим.
Ако все пак се спрете на френския коледен подарък-ръчно правени  шоколадови бонбонки, може да ги поставите в интересна кутия и да ги опаковате с интересна хартия .Тук ги поднасят така.


Една коледна звездичка към подаръка и сме готови.Аз лично си я подарих хахха ,нямах търпението да чакам .
Усмихната седмица!

Няма коментари:

Публикуване на коментар