С дъх на лавандула,а защо не !

12.04.2014

Печен боб с яйце и аромат на кимион




В деня на Света Варвара реших да направя нещо по-различно от типичния за този ден  варен боб .Тази рецепта  ми хрумна скоро и днес е подходящия празничен ден  ,за да я приготвите и вие.Съчетанието е странно от боб и яйце ,но пък си заслужава да  я опитате .
ПРОДУКТИ
800 грама боб от консерва или суров
800 грама домати от консерва 
една голяма зелена чушка
4 яйца
3 щипки кимион
100 грама кашкавал или ако имате някакво френско или друго ,жълто сиренце
една глава стар лук
1 чаена лъжица червен пипер
2 супени лъжици зехтин или олио
сол на вкус
1 супена лъжица брашно
4 гюведжета
ПРИГОТВЯНЕ


1.Обелваме си лука и го нарязваме на фино.
2.Загряваме си нашата мазнина на котлона като си сипваме и половин чаена чашка вода.Към всичко това добавяме и нашия нарязан лук.Оставяме гона котлона докато придобие златист цвят.
3.Към нашия лук си добавяме и бобчето и брашното,което сме разтворили с водичка.Ако боба е от консерва веднага си добавяме по-долу изброените продукти ,ако не е си го сваряваме и след това му ги добавяме.
4.Към бобчето и лука си добавяме червения пипер. чушката ,която сме нарязали на колелца и доматите, които сме пасирали.Разбъркваме и добавяме сол на вкус.
5.Всичко това го поставяме в подбраните съдчета -гюведжета например.По средата си поставяме по някое парче кашкавал и поръсваме с кимион.Покриваме с капачето и печем в загрята фурна на 200 градуса до пълното сгъстяване на нашето бобче.
6.Когато е готово изключваме фурната ,чукваме яйцата във всяко гюведже по едно и отново връщаме във фурната за няколко минутки.Тя е достатъчно загрята и няма смисъл да я оставяме да работи повече.
Приятно дегустиране .

Няма коментари:

Публикуване на коментар