С дъх на лавандула,а защо не !

11.07.2014

Свинско месо с горчица и португалски подправки




Дългото ми пътуване до Португалия приключи и пълна с нови рецепти бързам да споделя една от тях.Рецептата е смесица от френската кухня,португалската и естествено нещичко от мен.Тя е простичка и лесна ,но много вкусна. За подправките не се плашете ,ще ви дам точното описание на тях,за да получите и вие желаното ухание и вкус.
Продукти
250 грама прясно свинско месо или повече по ваша преценка
4-5 големи картофа
2-3 моркова
50 грама масло
1 супена лъжица горчица
1 дафинов лист
португалската поправка,,Mistura para Assados de Carne,,- щипка сух праз,щипка сух чесън,щипка къри,щипка черен пипер,щипка червен пипер
сол на вкус
ако няма на прах си сложете пресен праз ,отгоре върху месото
Приготвяне
1.Измиваме си нашите картофки и морковите и ги нарязваме на по-едрички парчета.
2. Измиваме си месото.В подбрания от нас съд за печене-аз тук използвам глинен съд с капак, си поставяме отдолу нашите нарязани зеленчуци.Върху тях поставяме месото,което го намазваме обилно с горчицата и го поръсваме с изброените подправки като малко от тях да останат и за картофите.Слагаме и дафиновия лист върху месото ни.

3.Посоляваме и месото и зеленчуците и нарязваме нашето масло,което го разпределаме върху зеленчуците ни.
4.Внимателно в единия край на съда сипваме топла водичка около 500мл.
5.Печем нашето месо в загрята фурна на 180 градуса около 1/30минути.Проверяваме си месото дали е опечено с клечка за зъби.Ако тя влиза лесно в месото ,значи то е готово.Зеленчуците ги разбъркваме един,два пъти.
Тази вкусотия я приготвих за приятели и към блюдото поднесох и това плато.
Французите си падат по свежите зеленчуци поднесени с млечен сос,не само ядки и сиренца за аперитив.
Ако и вие искате да поднесете вашите зеленчуци с този сос ето и рецептата му -50 грама кисело мляко,щипка сух копър,щипка сух чесън,щипка черен пипер,щипка захар,1 чаена лъжица майонеза,0,5 чаена лъжица горчица,1 чаена лъжица оцет балсамико.Разбъркваме добре ,а солта забравих  хахха .

Няма коментари:

Публикуване на коментар