С дъх на лавандула,а защо не !

11.06.2014

Паста с чери доматчета, прясна мащерка и козе сиренце





 Лятото си отиде ,но пък за тези които искат още малко то  да продължи или просто им се хапва нещо свежо,полезно и леко ,това е за тях. Днес  си избрах тази рецепта ,защото си обрах последните
доматки от градината .В България вече сняг вали ,не е като тук  ,но пък ако си закупите нормални ,а не чери доматчета ще се насладите и вие на тази лесна и вкусна рецепта.
Продукти
1 пакет паста
500 грама чери доматчета
2 супени лъжици зехтин
250 грама саламурено козе сиренце
1 супена лъжица оцет балсамико







2 стръка прясна мащерка

1 стрък чубрица ,пак прясна

черен пипер 
сол
1 стръкче пресен чесън


Приготвяне
1.Поставяме да заври подсолената водичка в дълбок съд и добавяме  една чаена лъжица зехтин.В нея слагаме пастата и варим спрямо указанията на производителя или спрямо вашите лични предпочитания.
2.Във втори съд също дълбок поставяме около литър вода да заври и я дърпаме от огъня.До този съд си приготвяме една салатена купа пълна с лед и студена вода около 500 мл вода и една празна купа.
3.Измиваме си нашите доматки и ги пускаме за секунда в горещата вода и веднага след това ги пускаме в студената.Вадим  ги и ги поставяме в празната салатена купа.И така докато всички минат през горещата и студената вода.
4.Преминаваме към обелване на нашите доматки.Това бе и целта на потапянето в горещата вода.
5.Изливаме студената вода и в тази салатена купа сипваме зехтина,оцета,черния пипер ,фино нарязания чесън и солта.Разбъркваме добре и в тази марината си поставяме чери доматчетата,които сме обелили и нарязали на половинки и отново разбъркаме ,за да поемат доматчетата от свежата марината.
6.Вече сварена нашата паста я изцеждаме от водичката ,в която е била и я прибавяме към нашите доматки .Поръсваме с малко мащерка и чубрица.Тук внимаваме с мащерката.Тя е много силна и поставяме малко и после допълнително ако ви допадне аромата.
7.Разбъркваме внимателно и поръсваме с козе сиренце.
Една много полезна рецепта.Често хората слагат пармезан и други подобни сиренца.Аз лично мисля,че може да ги намалим по този начин със саламуреното козе сиренце и вместо босилек ,нещо наше -мащерка и чубрица.
Приятно дегустиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар