С дъх на лавандула,а защо не !

11.14.2014

Бяла риба на фурна с дъх на естрагон,кокос и подправки от остров Реюньон


Получих прекрасен подарък от приятелка от прекрасния френски остров Реюньон-пакетче подправка.Попитах я за съвет и тя ми даде идея за тази рецепта. Подправката може да я приготвим и ние .Има и растения ,които ги нямаме ,но пък ще ви дам идея за тези по нашите ширини .Подправката се заменя от къри ,в което има всичко ,от което се нуждаете .
Продукти 
4 филета бяла рибка по ваш избор
2 домата от консерва
1 зелена чушка
1 скилидка чесън 
4 стръкчета естрагон
връзка пресен лук
сока на един лимон
сух джинджифил около половин чаена лъжичка
къри ,което ни дава дъха на остров Реюньон,около една чаена лъжица
сол 
олио за пържене на нашата рибка,количеството по ваша преценка
черен пипер
Гарнитура
4-5 картофа за направа на пюрето ни
около половин чаша кокосово мляко
сол
25грама масло
Приготвяне


  1. Нашите филенца си ги поръсваме с кърито ,солта и сухия джинджифил .  С коричките от лимона  ги покриваме и така нашата рибка преседява около 30 минути в хладилника.
  2. След това я изваждаме и внимателно я овалваме в брашното ни.
  3. В един съд за пържене си загряваме нашето олио и поставяме в него нашите филенца.Внимателно за малко ги обръщаме от двете страни.За минутка от всяка страна.Като може да я покриете с естрагона или да го поставите при следващия етап от приготвянето.
5.   Преминаваме към следващия етап.Загряваме си нашата фурна на 180 градуса.В една тавичка си подреждаме нашата леко запържена рибка.Заливаме я с лимоновия сок и слагаме върху всяко филенце по едно кръгче чесън ,парче домат и стрък естрагон.Така готова я поставяме да се пече около 8-10 минути.Тук може леко да си посолиме нашите доматчета.








6.Докато се пече нашата рибка с дъх на екзотика си приготвяме нашето пюре.Тук да ви споделя от опит винаги си взимам картофи за пюре.Те лесно се сваряват и не оставят малките бучки като другите. Разликата с нормалното пюре е добавянето на млякото от кокос.Като го добавяме трябва да е постепенно и ако се наложи  да добавим нормално краве мляко или да не го слагаме цялото.Трябва да внимаваме с консистенцията  на пюрето да не бъде много рядко или обратното.Сол добаваме на вкус.
7.Преминаваме към дресажа на нашата рибка. Поставаме нашата рибка в подбраната  от нас чиния за сервиране и върху нея поставаме фино нарязаните  перца пресен лук и чушката ,която е на фини ивички.
В края на чинията може да декорирате с чушката.За любителите на лютото може да е пикантна.В едното ъгълче  си поставяме нашето пюренце,което аз леко поръсих с черен пипер, както и рибката. Можем да добавим още цвят в нашата чиния ,като поръсим и малко къри около рибката.







Няма коментари:

Публикуване на коментар