С дъх на лавандула,а защо не !

11.21.2014

Зрял боб по Португалски






Една рецепта ,която ще накара някои да се смеят ,други да се учудят,а в трети ще се породят други мисли.Ние бяхме и учудени и се смяхме много . Сега ще ме разберете.
Първата ни вереч в Порто хапнахме в прекрасния ресторант в нашето хотелче,което бе в топ центъра,с жива музика-фадо и една прекрасна ретро атмосфера.
Сервитьорите изискани с бели ръкавици.Поръчваме си типични блюда и едното от тях бе боб с наденички.Това в изискан ресторант ммм породи интерес у нас.При пристигането хоп две изненади -гарнитура сварен ориз и в боба за голямо учудване на нас -шкембе.Голям смях падна.Та ето и рецептата ако все пак ви допадне това съчетание от продукти.
ПРОДУКТИ
800 грама зрял боб от консерва или нормален необработен
две пушени свински наденички
200 грама шкембе
2 супени лъжици доматено пюре
2 щипки захар
сол
червен пипер-сух
1супена лъжица брашно 
ориз за гарнитура
масло около 25 грама
ПРИГОТВЯНЕ
1.Почистваме си нашето шкембе и го измиваме.Слагаме го да се свари.До него варим и нашия боб в друг съд, ако боба ни не е от консерва.
2.След като добре сварим шкембето го нарязваме на ивички и го слагаме за секунда да се запържи в маслото.  Поръсваме го  с червен пипер.
3.Разтваряме си нашето брашно с малко водичка.В един съд за варене си поставяме нашето бобче и шкембето.Добоваме малко водичка около литър и нашето доматено пюре.Взимаме малко захар 2 щипки и сол на вкус и ги поставяме и тях към боба.
4.Наразваме на колелца нашите наденички и ги добавяме и тях към боба.Изсипваме и разтвореното брашно и разбъркваме добре.Така на слаб огън за около 10 минути да къкри.Боба трябва да е по-гъст.
5.Сваряваме си ориз за гарнитура.
Ако ви допада тази рецепта изненадайте и вие някои с нея.



Няма коментари:

Публикуване на коментар