а по-навътре и другите специалитети на ресторанта и всичко това в една приказна атмосфера.
ПРОДУКТИ
500 ГРАМА РИБА ТРЕСКА
1 КГ КАРТОФИ
3 ЯЙЦА
1 ВРЪЗКА МАГДАНОЗ
ТОПЕНО СИРЕНЕ ОКОЛО 150 ГРАМА
ЧЕРЕН ПИПЕР
СОЛ
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПРИГОТВЯНЕ
1.Сваряваме си нашата рибка за 10 минути .След това и махаме
кожата,обезкостяваме я .Поставяме я да се изцеди от водичката ,която е поела при варенето .
2.Сваряваме си картофите с кожата на пара за 20 минути .Обелваме ги .С помощта на вилица ги намачкваме заедно с рибата .Към тях добавяме фино нарязания магданоз , черен пипер от мелничката и малко сол около две -три щипки.Разбъркваме.
3.Към рибата си добавяме нашите яйца ,които предварително сме разбили.Разбъркваме отново .
4.Загряваме си мазнината за пържене .С помощта на две супени лъжици си оформяме кюфтенцата .Във всяко още при първото гребване с лъжицата преди да сме преминали към оформяне на кюфтенцата си поставяме малко парченце топено сирене.След това с помощта на втората лъжица постигаме желаната елипсовидна форма.
5.Пускаме всяко кюфтенце за малко в леко нагорещената мазнина .То трябва да само леко обърнато в мазнината ,колкото да разтопи сиренцето и да се образува лека коричка. Всяко след това се поставя на хартия ,за да не са много мазни.Тук може да опитате и да ги направите във фурната без пържене.
В музея може да си закупите и от оригиналните чаши за бира.Приятно дегустиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар