С дъх на лавандула,а защо не !

11.27.2014

Немска салата с праз



 ПРОДУКТИ
3 СТРЪКА ПРАЗ 
1 ВРЪЗКА КЕРЕВИЗ
5 ЯЙЦА ТВЪРДО СВАРЕНИ
6 РЕЗЕНА ШУНКА
3 КИСЕЛИ ЯБЪЛКИ
1 МАЛКА КОНСЕРВА АНАНАС
1 МАЛКА КОНСЕРВА ЦАРЕВИЦА
250 ГРАМА НАСТЪРГАН ЕМЕНТАЛ ИЛИ ДРУГ ВИД СИРЕНЕ
1 ГОЛЯМА МАЙОНЕЗА ОКОЛО 300 МЛ
3 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ КИСЕЛО МЛЯКО
СОЛ
ЧЕРЕН ПИПЕР
ПРИГОТВЯНЕ  НА НАШАТА ЗИМНА САЛАТКА С ПРАЗ








1.Измиваме си праза,ябълките и керевиза и ги нарязваме на фино като ябълките да са на кубчета .След това нарязваме и другите продукти като яйцата ,шунката и  на фини кубчета.
2.Царевицата и ананаса ги изцеждаме като сока от ананаса го запазваме.Наразваме ананаса на малки кубчета.
3.В една купичка си разбъркваме киселото мляко,малко от сока от ананаса и майонезата.Разбъркваме и добавяме сол и черен пипер на вкус.Пак разбъркваме.
4.В дълбока салатена купа слагаме един ред керевиз,1/2 ред праз,ред ананас,ред шунка,1/2 царевица,1/2 от сместа с майонезата,ред ябълки,яйцата ,остатъка от праза и покриваме с другата част от майонезения сос.Най-отгоре поръсваме нашето настъргано кашкавалче.
5.Поставяме в хладилника за 24 часа и на другия ден преди поднасянето я разбъркваме добре .





Прекрасна салатка,която научих от една приятелка германка.Сега е и сезона на този прекрасен зеленчук.Той освен в този вид се консумира и пълнен и варен на пара по френски ,но за тези рецепти ще отделя друг ден.





Няма коментари:

Публикуване на коментар