С дъх на лавандула,а защо не !

11.21.2014

Пастет по португалски с треска



Една интересна рецепта ,с която може да започнете празник или да посрещнете гости.Аз и се насладих в Порто и мисля скоро да изненадам приятели с нея.
Продукти
500 грама риба треска
1 чаена чаша заквасена сметана, изцедена от водичката й
1 супена лъжица зехтин
3 скилидки чесън
1 листо дафинов лист
1 чаена лъжица лимонов сок
1 стрък магданоз
черен пипер и сол
Приготвяне
1.Измиваме рибката и я слагаме да се свари с дафиновият лист за около 10 минутки.След това я почистваме от костите и кожата.Поставяме я да се изцеди от водата, в която е вряла.
2.В едно тиганче си загряваме зехтина и към него добавяме чесъна.Тук трябва да се внимава да не загори.Просто на слаб огън леко го задушаваме.
3.Охладения чесън със зехтина го изсипваме в блендер и заедно с рибата, сметаната,черния пипер ,магданоза и лимоновия сок ги пасираме.Накрая добавяме и сол на вкус.Така готов го поднасяме на хрупкав хляб ,който може да бъде подбан от различни брашна и така да добавим допълнителен аромат.
Порто има още много да ви изненадва с чудните си аромати и контрастите си.





Няма коментари:

Публикуване на коментар