С дъх на лавандула,а защо не !

10.21.2014

Пълнени тиквички и гъбки с телешка кайма





Продукти
8 ГЪБКИ
2 ТИКВИЧКИ
400ГРАМА ТЕЛЕШКА КАЙМА
СРЕДАТА НА ЕДНА ФИЛИЯ ХЛЯБ НАКИСНАТА В ПРЯСНО МЛЯКО
2 ЯЙЦА
3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
ПАРМЕЗАН ЗА ПОРЪСВАНЕ ИЛИ ОБИКНОВЕН КАШКАВАЛ
ЕДНА КОНСЕРВА ДОМАТИ
1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА ОРИЗ
СТРЪК ЧУБРИЦА





ГЛАВА СТАР ЛУК
ВРЪЗКА МАГДАНОЗ
СОЛ 
ЧЕРЕН ПИПЕР
 ЩИПКА СУХ БОСИЛЕК
ЩИПКА СУХА МАЩЕРКА
ЩИПКА ЧЕРВЕН ПИПЕР
ЩИПКА СУХ ДЖИНДЖИФИЛ
ЧАША БЯЛО ВИНО
2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН

Приготвяне

1.Измиваме тиквичките и гъбките.Обелваме тиквичките ,а  на гъбките им махаме пънчетата.Обелваме и нарязваме на фино лука, както и пънчетата на гъбките.
2.В подбран от нас съд загряваме една супена лъжица от нашата мазнина и слагаме в нея гъбките и лука за минутка.След това добавяме  каймата,ориза и чашата вино.Бъркаме до пълното изпаряване на виното.Дърпаме от котлона .
3.Включваме фурната  да се загрява на 180 градуса.
4.Към нашата кайма добавяме хляба ,предварително накиснат в прясно мляко,чесъна фино нарязан, подправките ,без чубрицата, и яйцата.Разбъркваме. С тази смес щедро си пълним нашите гъбки и нашите тиквички,които сме издълбали .Отгоре ги поръсваме с пармезан и поставяме стрък чубрица.
4.Напълнени нашите гъбки и тиквички ги подреждаме в една тавичка.Смиламе нашите домати от консерва заедно с лъжицата олио ,която ни остана и ги поставяме и тях в тавичката около тиквичките и гъбките.

5.Печем около 40 минутки на 180 градуса ,но тук всеки да внимава .Всяка фурна е различна.

Приятно дегустиране. 

Малко красота от моята градинка.