С дъх на лавандула,а защо не !

5.30.2015

Сладкиш със сиренцето - La vache qui rit



 Една лесна рецепта ,която може да опитате с вашите дечица или просто да и се насладите с приятели. Интересното на този сладкиш е френското топено сиренце  la vache qui rit , което му придава невероятния вкус. Ето и необходимите продукти :

ПРОДУКТИ
7 сиренца  la vache qui rit
200мл. прясно мляко
4 яйца
75 грама брашно
125 грама захар

ЗА ГЛАЗУРАТА 
2 БЕЛТЪКА
50 ГРАМА ЗАХАР
3 СИРЕНЦА   La vache qui rit
сладко от малини 



ПРИГОТВЯНЕ


Тук аз бях с моят помощник ,който бе в основата за направата на този сладкиш. 
Та ето го и него. Сега да си приготвим две салатени купи. В първата си слагаме жълтъците ,а във втората белтъците. Белтъците ги разбиваме със захарта. Тук аз използвах миксер. Трябва да станат на пухкав крем. Жълтъците заедно с млякото, сиренцата и брашното ги пасираме с блендера. Тази смес се добавя към белтъчената като с дървена шпатула внимателно бъркаме до получаване на хомогенна смес. Включваме фурната да се загрява на 180 градуса. Приготвяме си кръгъл съд за печене 28 см и го омазняваме
добре или слагаме хартия за печене на дъното. Моята форма е силиконова със стъклено дъно. Слагаме сладкиша да се пече за около 30-40 минути. Трябва да внимаваме на 30 минута да го наблюдаваме да не изгори отгоре. С ножче можем да го проверим като го боцнем и ако нищо не остава по ножчето го изваждаме или аз изключвам фурната , леко я открехвам и оставам 5 минути така. След това го изваждаме и го оставяме да  се охлади . През това време си правим глазурата.Разбиваме си белтъците със захарта. От този крем си взимаме три супени лъжици и ги слагаме в блендера или използваме пасатора . Слагаме си и трите сиренца  към трите супени лъжици белтъци. Пасираме ги и ги добавяме към другите белтъци. Двете кремчета ги смесваме и ги бъркаме пак внимателно с дървената шпатула.Тази глазура я поставяме върху сладкиша.
Декорираме с малко сладко от малини .Тук вече по ваш вкус. Това сладко е по-желание.За мен този плод му придава леко кисел вкус и много добре допълва вкуса на сиренцата. Аз обичам да има и цветен елемент в рецептите ми. Самата рецепта е с достатъчно захар и не трябва да се прекалява със сладкото. 
Сега остава да си набавите продуктите и вие да се насладите на тази вкусна рецепта.

.


Всеки път обичам да споделям с вас някое пътуване . За приятен ден и за малко да ви откъсна от ежедневието ви ще се разходим до Бордо и от него ще тръгнем по долината с най-известните вина в света -Медок. Ще видим лозя ,замъчета ,реката Жирона ,която ще ни отведе до океана. Там ще завършим . Ще хапнем змиорки и ще си кажем до скоро .
Започваме с яхтеното изложение в Бордо.Яхти много нямаше ,но пък пазар за други неща като халви ,дрехи с морски десени имаше много хаххах.





Ето ги и халвичките с най-различни вкусове и за 7 евро 100 грама. Цените бяха подбрани за американските туристи .


С дъх на диви череши  и екзотични сухи плодове.

Тук се намираше дори с вкус на течен шоколад мммм.Стоп на режимите .


 Откриха и състезанието с платноходки.


Тук да вметна деня бе 24 май .Прекрасен празник за всички българи.Това бе и поводът да отидем до Бордо.Там се събрахме с приятели и всички заедно към мястото ,където океана и реката Жирона се събираха  . 
Пътя е много красив ,защото минава през прекрасните лозя на Медок .

Прекрасно небе ,лозя и път без край... 

Началото на световно известните изби.


Тук замъчето не се вижда ,пък и тези жици ми попречиха на прекрасната снимка.

Накрая пристигнахме на края на нашия път . Той завършва като от ляво ни е океана ,а от дясно реката и пристанището за фериботите.Тук от  страната на реката бе и нашето ресторанче със змиорка. 

Тук оставихме колите и отидохме да видим океана ,но много духаше и снимките от океана не се получиха. Много пясък имаше във въздуха. Е,океан де хеххех вятър и пак вятър уффф.

Реката бе мръсна и мътна .

Тук сме почти до океана.Зад мен е той.
Ето това е зад мен .Океана най-после.

Сега да се насладим на ресторанчето на пристанището. Това му е и страничката- http://www.lapecherie-leverdon.fr/.
Résultat de recherche d'images pour "Anguilles Persillées"В това ресторанче може да се насладим и на много други  вкусни морски специалитети. Змиорката не ми допадна ,с вкус на  бяла риба и много кости, но ако сте там си я поръчайте ,защото е местен специалитет.Бе поръсена с копър и запържена в зехтин.
С нея се разделяме. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар