С дъх на лавандула,а защо не !

5.22.2015

Един ден в Италия











 Едно от нещата, които обожавам е да пътувам . Тогава освен да се наслаждавам на нова кухня и да откривам нови аромати опознавам и нови кътчета и се запознавам с прекрасни хора. С тях обменяме идеи за рецепти и научаваме повече един за друг. Тази почивка бе кратка,но пък ще видим прекрасни кътчета и невероятни специалитети, ръчно правени. Пътуването ще започне от Кан,после Монако, през италианското градче Diano Marina и накрая Венеция.
Първия ден прекосихме Франция и стигнахме до Кан.

Тук само спахме, нямахме време за търсене на нещо интересничко за хапване.На другия ден продължихме към Монако където останахме в захлас  от всичко заобикалящо ни. Всичко бе толкова красиво и така добре подредено. Тук да споделя с вас си направихме едно голямо удоволствие . Отбихме се в клуба на билионера хахха имало и такива места.
Вътре всичко бе красиво ,но без излишна помпозност .Хората изглеждаха много интересни. Ако ви пуснат вътре без да ви казват къде се намирате и вие ще ме разберете. нямаше диаманти и т.н. . Интересното беше обличането на всички .Завършила съм психология та за това така ги гледах.Та хората от Италия бяха в едни цветове като папагали де ,на мен ми допада ,но не за всеки ден .Хората от арабските страни бяха така най-тежки .Мъжете с пури ,а жените бяха скромни семпли дънки и семпли блузки нищо впечатляващо ,макар и да бяха някаква марка. Французите пък бяха с типичните си удобни дрехи за път, в безлични цветове и с много деца. Една жена дори си събу обувките под масата хахха.
Всичко бе някак много спокойно и земно де. Аз се насочих към нещо свежо за пиене и тук да ви споделя се смях много.Поръчах си моето любимо мохито ,което дойде с фини кубчета краставица .Така го правели тук. Моя малчо се освежи с прекрасен нектар и похапна от френските сладкиши-макарони на френски. Та мохитото не ми допадна де.


Освежени и заредени с енергия се разходихме малко и после се отправихме към Италия.


Хотела към клуба на билионера в Монако.

Казиното .



Бяхме си запазили хотелче в едно италианско градче -Diano Marina.
В него бяхме отсядали и друг път и много ни харесва с прекрасните къщички ,плажа и невероятната кухня. Този път попаднахме и на пазар с прекрасни специалитети от цяла Италия.
Започнахме с типичните  антипасти-сушени домати смляни със сиренеи кедрови ядки ,маслини фино смляни със сирене зехтин  , песто от босилек ,мариновани зеленчуци . Всичко това можеше да се опита .Бе поднесено върху хрупкави солени бисквитки . Съседния щанд пък ме почерпиха с шоколади. След това с диетични сладки направени от смлени бадеми и яйца без брашно и мазнина с много малко захар.

Ето ги и сладките с бадеми.

Антипастите.

 Пасти и мариновани зеленчуци.

Режима свърши тук хахах .Колбаси и сиренца.

Това бе половин прасенце пушено и пълнено с подправки.

Вкусните им хлябове със смокини и какво ли още не.

Тук се виждат смокинките и стафидите.

Ах,какви сиренца и какви пити видях . Тук във Франция също съм ги виждала,но и тези ме накараха да изпадна в захлас.

А,в ръката на занаятчията имаше огромна мортадела. Такава не бяхме виждали и опитвали.Блаженство.

Ето ги отново питите и до тях винца ,лимонов ликьор. Изкушенията край нямаха. И всеки те кара да опиташ и весело си бъбри с теб. 


Стар уред за затваряне на бутилките.

За малко да забравя да споделя италианското чудо в кухнята,което скоро ще имам и аз. Убедете се от снимките.


Тези два уреда постигат всичко това. Самите те не са от много качествени материали ,ако решите и вие да ги закупите да не се учудите,но пък са уникални като идея.


Тук със спиралата прави прекрасна картофена спиралка и после в дупката на картофа пък слага морков. Режейки го пък става кръгче с морковче в средата.Много забавно.

 Уморенички  се запътихме към хотела .Вечерта се насладихме на вкусните италиански пици и  белите им вина.

На другият ден се отправихме към Венеция ,с която  приключи нашето пътуване. 

От нея имам много интересни сюрпризи ,но.... скоро ще ги споделя с вас. 
Усмихнат ден !

Няма коментари:

Публикуване на коментар