Трудно бе да си изберем ,но като типичен десерт тя ни посочи този с ябълките.
Сега ще ви дам и рецептата и, после ще ви запозная с града.
ПРОДУКТИ
7 листа фини кори
4 ябълки
100 грама захар
100 грама масло
8 лъжици арманяк
ПРИГОТВЯНЕ
В една касерола си разтопяваме маслото.След това го изсипваме в една купа като гледаме млякото от маслото,бялата консистенция,да остане в касеролата.Така няма да има влага ,която е и причината за почерняването при печенето.След това си измиваме ябълките и ги изчистваме от средата им. Нарязваме ги на фини ивички и ги слагаме в касерола. Посипваме ги с половината от захарта ,арманяка като една лъжица си запазваме и ги заливаме с една супена лъжица масло.Така ги карамелизираме около 10 минути на не много силен огън.След това си включваме фурната на 180 градуса.В една кръгла форма около 28 см, ще приготвим сладкиша.Формата е хубаво да може да се разделя на две части,дъното да се отделя ,за да можем после лесно да режем сладкиша без да го начупим.Нашата форма си я мажем с масло. Взимаме едно от листата и го намазваме с масло .Поставяме го в формата за печене.Така под формата на кръст като леко прегъваме си поставяме 3 от нашите кори като и тях ги намазваме с масло.Отгоре си поставяме нашите ябълки и върху тях поставяме две кори под формата на кръст и останалите ги намачкваме и задигаме ,за да стане по-красив
нашия десерт.Печем около 8 минути и гледаме да не изгори.Трябва да е с лек кафяв загар.
Когато го вадим леко го напръскваме с арманяка.
Да ви е сладко!
След този лесен десерт и обещаната разходка .
Тук започва старата част с прекрасни кафенца и магазинчета.
Тук попаднахме и на магазинче предлагащо вино от изби на известни личности като Брат Пид,Жерар Депардийо и много други.
След приказната разходка се насладихме на чаша Гасконско вино в,, Избата на Дартанян,,.
Надявам се да ви е харесало градчето като на мен .
Сега отивам да се насладя на чаша бяло вино от Бержерак и да дегустирам сиренца.Казвам чао на гасконците ,но пък ме очакват каталунците....Да видим те какво ще ни изненадат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар