С дъх на лавандула,а защо не !

5.20.2014

Sangria




Sangria 

Време е да стегнем багажа и да отлетим към  Андора.Малко популярна страна  у нас. Тя е сгушена в Пиринеите между Франция и Испания.Прекрасна и странна за мен страна.Освен невероятната природа ме изуми и с това,че там офицялния език е каталунски,френски и испански. Хората са си испанци ,но под шапката и на двете страни. Туристическа страна като цяло. През зимата е чудесно за ски ,а през лятото за разходки,пазар и естествено  няма как да минете и да не опитате прекрасния испански аперитив Sangria.
 Прекрасни места за похапване на специалитети има на всяко ъгълче. В едно от тях се насладих на нашия аперитив.
Ето и рецептата за нашата Sangria :
500 мл. червено вино
250мл. лимонада
100гр. захар
50 мл. портокалов ликьор
3 ягодки
1 портокал
2 ябълки
 Приготвяне:
В дълбок съд смесваме виното,захарта,лимонадата,ликьора .Нарязваме на фини кубчета плодовете като портокала на шайби и ги добавяме към виното и другите продукти.Разбъркваме добре .Така готова я поставяме в хладилника за 5 часа. Сервираме с много лед.
Ако имате и други плодове ги добавете.Така аромата става по -богат.
Надявам се да ви хареса.Аз и се наслаждавам цяло лято .
Следващото ,което ще споделя от тази страна е  нейната кухнята  .Приятно дегустиране .




Няма коментари:

Публикуване на коментар