С дъх на лавандула,а защо не !

5.21.2014

Спагети с телешка кайма и букет от подправки

Спагети с телешка кайма и букет от подправки


В моето семейство много обичаме Италия и нейната неустоима кухня. Често се наслаждаваме на тази страна  с древни традиции в кулинарията.Когато нямам възможност да похапна от прекрасните им специалитети на място, си ги приготвям у дома .Днес именно това ще направя.Ще попътувам малко с нож и виличка. Ще си приготвим спагети .ммм

Продукти за нашите Спагети с телешка кайма и букет от подправки :
300 грама спагети
600 грама телешка кайма
1 глава стар лук,по-голяма
2 стръка пресен чесън
2 супени лъжици зехтин или олио
1чаена лъжица сол
1 щипка захар
1 щипка смлян  червен пипер
1щипка смлян босилек
1 щипка фино нарязан магданоз
1 щипка смлян джинджифил
1 щипка черен пипер
1щипка чубрица
1 чаена лъжица горчица
1 консерва пасирани домати от 800 грама
4 стръка розмарин за украса
1 супена лъжица нишесте или брашно за сгъстяване на соса.
4 супени лъжици настърган кашкавал 
Приготвяне:
1.В едно тиганче слагаме зехтина да се загрее с малко водичка около половин чаена чаша.През това време си нарязваме на много фини кубчета нашия стар лук. Поставяме го в загрятата мазнина. Така се запържва до златист цвят.Водата я добавяме за да избегнем вредното пържене.
2.Към нашия лук добавяме и каймата .Разбъркваме и добавяме пак малко водичка ,около половин чашка пак. Така я запържваме за минутка .
3.Добавяме доматите към каймата и оставяме така 35 минути.
4,Приготвяме през това време и спагетите според инструкцииите на производиделя или по ваш вкус.Тук всеки си има предпочитания .Едни обичат да са по сурови други по сварени.Оставам на вас да изберете.
5.Нашия сос е почти готов .След като водичката на доматите се е изпарила и соса се е сгъстил му добавяме всички подправки.Нарязваме на шайби  нашия пресен чесън.Добавяме половината от него в нашия сос,другата част я заделяме за украса.В една купичка си разтваряме нишестето и горчицата.Добавяме ги и тях към нашия сос.Разбъркваме на слаб огън за минутка.
6.Добре изцедени нешите спагетки ги сервираме върху подбраните от нас чинии.Отгоре заливаме с нашия сос .Поръсваме с шайбите чесън и настъргания кашкавал.Добавяме и розмарина .
Подберете си и подходящо вино за нашите спагети. С прекрасна музика и добра компания вече сте в Италия.Очаквам и вашите мнения с нетърпение.Приятно хапване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар