С дъх на лавандула,а защо не !

5.19.2014

Моруна на пара с джинджифил

Моруна на пара с джинджифил


Една рецепта ,която освен лесна за изпълнение  е и бърза за приготвяне. Тази китайска диетична рецепта е много подходяща за лакомни аматьори в кухнята ,търсещи  нови аромати и ..... грижещи се за своята линия. 
Приготвяне:20 минути
За 4 човека
Продукти:
5 см корени от пресен  джинджифил
1 прясна зелена или червена чушка
3 стръка пресен лук
4 филета прясна моруна, 150 грама всяка и без кожа
3 супени лъжици соев сос
4  супени лъжици  зехтин
2 супени лъжици бял вермут
1 чаена лъжица захар
3 супени лъжици прясно нарязан кориандър
+ 12 листенца за декорация не нарязан кориандър
 Гарнитура
ориз с дъх на жасмин
 Приготвяне:
1.Измиваме добре чушката,лука и джинджифила.Обелваме кората на джинджифила и го нарязваме на фини ленти. Нарязваме на шайбички пресния лук и чушката.
2.За приготвянето на пара подготвяме съд издържащ на топлина ,който да е по- дълбок.В този съд си поставяме моруната .В купа смесваме  соевия сос ,една лъжица зехтин ,вермута и захарта до получаване на хомогенна смес.С този сос заливаме рибката.
3.В една тенджера малко по -голяма от съда на рибката ,слагаме да заври вода,като преди това проверяваме нивото на водата да не минава нивото на съда с рибката.
4 .Поръсваме рибката с чушката ,кориандъра, джинджифила и половината от лука.
5 . Поставяме съда с  рибката във врящата вода и покриваме . Оставяме така 8-10 минути.
Рибата не трябва да се разпада.
6 Така готова внимателно поставяме в четири загаряти чинии.Поливаме със соса, в който се е задушавала.Украсяваме с останалия пресен лук и листенца кориандър . Поливаме с останалия зехтин.
 7.   За гарнитура ви препоръчвам да си сварите ориз за ризото като в неговата вода добавите чаша жасминов чай. Този аромат прекрасно се съчетава с тази рецепта.а
За декорация поръсих и малко червен пипер .Това оставям на вашето въображение.
Ще се радвам ако споделите и мнението си .
Приятно хапване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар