С дъх на лавандула,а защо не !

1.29.2015

Шоколадов крем



Една лесничка рецепта ,която много обичам и всеки път сменям шоколада и така променям вкуса на кремчето.Този път се спрях на натурален ,защото тук се запознах с производител на шоколадови шедьоври,които продава, също така и блокчета натурален шоколад .Самият производител има и плантация на остров Реинион.Много интересно ми стана като го слушах за това ново световно богатство -шоколада.Скоро ще опитам и неговото приложение в солена комбинация.
Продукти
250 грама шоколад
60 грама чисто нишесте без никакви овкусители
100 милилитра вода
1 литър прясно мляко
2 жълтъка
120 грама захар


  
ПРИГОТВЯНЕ
Маслото,шоколада и водата ги слагаме в един съд на котлона и на слаб огън ги разтопяваме като бъркаме постоянно.Получаваме една кашичка.Дърпаме от котлона.В един съд си разтваряме нашето нишесте с млякото и накрая му добавяме и захарта.Тази смес я добавяме към нашия разтопен шоколад и на слаб огън бъркаме до лекото сгъстяване.Не трябва да е повече от 1 минутка .Тръгне ли да завира дърпаме,защото ако продължим нишестето става воднисто.Този крем не се вари като този с брашното.Когато се охлади с енергично бъркане му добавяме и яйцата.Разливаме  го в избрания съд за похапване. Слагаме  го в хладилника за 1 час и след това го поднасяме.
Ако тук обичаме шоколад с портокалови корички , с ядки  или  с други аромати ги поставяме тях. За белтъците пък ви съветвам да ги разбиеме на пяна,да загрееме прясно мляко и с една  супена лъжица да отгребваме от пянато и да я пускаме в млякото за секунда.Така тези снежни топки може да ги поставиме върху кремчето и ако направиме един лек шоколадов сос ,с който да залеем и крема и топките ще стане много вкусно и интересно.Ядки също може да поръсим.
Тук зависи от вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар