С дъх на лавандула,а защо не !

3.25.2015

Великденско свинско с вкусни зеленчуци







 Наближава Великден и се замислих какво ще поднеса тази година .Една от идеите ми за празнично блюдо е това вкусно свинско.Ако и вие сте решили да поднесете свинско тази рецепта е за вас.
Продукти за 4 порции

800 грама свинско от рибицата ако ви е възможно
400 грама картофи
2-3 жълтъка
3 глави лук
3 скилидки чесън
сол и черен пипер от мелничката
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици настърган хрян
1/2 връзка магданоз
4супени лъжици разтопено масло
250 мл бульон и бяло вино
250 грама домати ,пресни не от консерва
250 грама зелен фасул
1 чаена лъжица чубрица
магданоз и чубрица за украса

Приготвяне

Загряваме си фурната на 200 градуса.Измитото и подсушено месо се поръсва със сол и черен пипер.Слагаме 2 супени лъжици от нашето масло в едно тиганче и леко запържваме нашето месо в него от всички страни.Месото го слагаме да се пече за 30 минути.
Измиваме си картофите и без да ги белим ги слагаме в студена вода да се варят 30 минути.
След това ги обелваме и размачкваме.Сваряваме си през това време и нашия зелен фасул .Като да не се развари много.
Измиваме си магданоза и го нарязваме.Прибавяме го към картофите заедно с жълтъците,хряна,горчицата.Посоляваме и поръсваме с черен пипер.Добре разбъркваме.
Вадим си свинското и добре го обгръщаме с пюрето.Печем за 20 минути.
След това вадим нашето месо  .Около него поставяме  1/3 от нарязания от нас лук и  1/3 от чесъна .Запържваме леко.Добавяме и бульона  и виното към лука и задушаваме до пълното омекване на лука и до редуциране на соса.
Останалия лук и чесън ги запържваме в остатъка от маслото -2 супени лъжици.Към тях прибавяме и зеления фасул и доматите нарязани на четири или по -дребничко ако са големи.Тук чери доматчета вървят най-добре от естетическа точка.Посоляваме .Прибавяме и черен пипер и чубрицата.
Сервираме като украсяваме с магданоз и чубрица.
Ако ви се стори малко сухо месото в сместа другия път може да добавиме и малко настърган кашкавал.


Рецептата е малко сложна ,но пък резултата си заслужава.




Няма коментари:

Публикуване на коментар