С дъх на лавандула,а защо не !

9.08.2014

Terrine

















  •     Получих подарък от приятели тук. Реших да споделя  с вас поне рецептата,защото няма как да го опитате,но така ще си го направите и вие този типичен френски специалитет-Terrine.
  • Продукти за нашият Terrine

    500 грама пилешки дробчета или  гъши дроб, маринован в Арманяк
    1200 грама свински гърди
    1  фино нарязана
     скилидка  чесън1 супена лъжица сол
    2 супени лъжици брашно
    1 яйце
    черен пипер
    дафинов лист
    стръкче мащерка-моето е от градинката ми 
    Приготвяне
    1.Много добре си смиламе дробчетата и свинското месо и ако има жили ги махаме.Тук е важно пак да припомня, че нашия дроб или дробчета са киснати в Арманяк или подобен алкохол поне 4 часа.
    2.Добавяме нашите останали продукти като накрая добавяме яйцето . Дафиновия лист и мащерката си ги слагаме отгоре при печенето.Добре объркваме.
    3.Подготвяме си няколко глинени съда за печене с капаче отгоре -гюведжета например.Подбраните съдове по ваш вкус ги пълним с добре разбърканата смес.  Отгоре слагаме дафиновия лист и мащерката.
    4.Печем на водна баня в загряна фурна на 110 градуса за около 2 часа.Изваждаме и охлаждаме добре.
    5.Поставяме в хладилника за едно денонощие и после го дегустираме с препечени филиики и чаша  хубаво червено вино ,приятна музика и добри приятели. 





  • Няма коментари:

    Публикуване на коментар