Получих подарък от приятели тук. Реших да споделя с вас поне рецептата,защото няма как да го опитате,но така ще си го направите и вие този типичен френски специалитет-Terrine.
500 грама пилешки дробчета или гъши дроб, маринован в Арманяк
1200 грама свински гърди
1 фино нарязана скилидка чесън1 супена лъжица сол
2 супени лъжици брашно
1 яйце
черен пипер
дафинов лист
стръкче мащерка-моето е от градинката ми
Приготвяне
1.Много добре си смиламе дробчетата и свинското месо и ако има жили ги махаме.Тук е важно пак да припомня, че нашия дроб или дробчета са киснати в Арманяк или подобен алкохол поне 4 часа.
2.Добавяме нашите останали продукти като накрая добавяме яйцето . Дафиновия лист и мащерката си ги слагаме отгоре при печенето.Добре объркваме.
3.Подготвяме си няколко глинени съда за печене с капаче отгоре -гюведжета например.Подбраните съдове по ваш вкус ги пълним с добре разбърканата смес. Отгоре слагаме дафиновия лист и мащерката.
4.Печем на водна баня в загряна фурна на 110 градуса за около 2 часа.Изваждаме и охлаждаме добре.
5.Поставяме в хладилника за едно денонощие и после го дегустираме с препечени филиики и чаша хубаво червено вино ,приятна музика и добри приятели.
Няма коментари:
Публикуване на коментар