С дъх на лавандула,а защо не !

9.18.2014

Greece .Fanapi.Гърция и прекрасното кътче Фанари





 Разходката из малкото селце Фанари продължава с приятното ресторанче ,,To Limani''.То е разположено край тихото пристанище на Фанари.В него се предлагат прекрасни морски специалитети от прясна риба, която лично може да си изберете и какви ли не морски дарове.Днес ще ви покажа част от тяхната божествена кухня. Започвам с негово величество омара.
Всеки би искал поне веднъж да му се наслади.При този избор трябва лично да си го поръчате от предишния ден,за да бъде уловен. Така аз лично се запознах и с рибаря.Прекрасно ресторанче.

Друг вкусен морски дар е и панирания калмар.


Хрупкав и пресен ммм.На скара не ви съветвам да го поръчвате ,защото става сух и жилав.
Прекрасни са и пържените кралски скариди.

След като си изберете каква да е рибката те ви питат как да я приготвят като аз ви съветвам да се доверите на тях.За всяка риба си има и подходяща рецепта.

 Например лаврака ми го поднесоха така-паниран и поднесен с прекрасен мус от хляб,чесън,зехтин,сол и лимонов сок.Долу на снимката.
Освен това има и много други вкусни ястия с риба ,а за любителите на сиренца предлагат вкусно гръцко сирене ,запечено на фурна.
С него може да започнете и чаша гръцко бяло вино ,,Маламатина,, .Десерти в този ресторант няма ,но пък ви черпят с малки сладоледчета.
Масата в Гърция не се почиства докато не си тръгнете.За тях е невъзпитано да ви вдигат съдовете докато се храните .Не си мислете ,че ги мързи.Накрая винаги ви черпят с десерт.
Та ако все пак решите сами да си хванете нещо ,се присъединете към местните рибари на кея.Те има какво да ви разкажат.
Ако пък не обичате да ядете риба то поне за малко и се насладете като нас.
До следващия път .

Няма коментари:

Публикуване на коментар