С дъх на лавандула,а защо не !

9.25.2014

Разходка из дълбините на средновековието -Chateau Bridoire.France









 В деня на отворените врати на музеите посетихме един прекрасен средновековен замък-
 Chateau Bridoire,France.Замъка на средновековните игри,по известен с това на туристите.

Освен с интересните игри, историята си, той ни предложи и дегустация на прекрасно вино, домашни ореховки по стара рецепта ,чуден селски хляб,свински  деликатеси поднесени по средновековен начин и много други изненади криещи се във  всяко кътче.

На входа ни посрещнаха мускетари и един трактор предлагащ разходка .


Разходката ни продължи в двора на замъка, където усетихме  аромата на вкусния средновековен хляб .
 Тук аз внимателно наблюдавах техниката за направа на известната френска ,,багета,, и скоро ще ви запозная и с нейните тънкости в направата й.Аромата и вкуса й бяха наистина невероятни.

Замаяни от ароматите и красотата на замъка се отправихме към дегустацията на прекрасните местни вина.
 Тук самият производител ни запозна с неговата продукция и ни разказа подробно за всяко свое вино.Вината бяха много интересни и нови за мен като аромат.Тук се вплитаха аромати на различни плодове ,различни сортове грозде и това подплатено с дългогодишен опит. Ако ви се иска да се насладите и вие това са  координатите.
Chateau Montplaisir.
Bergerac-5km
147 route de Peymilou
lieu dit /Montplaisir/
24130 Prigonrieux
Визитата продължи в замъка и там се насладихме на прекрасното обзавеждане и курса за декориране на нашата маса.






Тъкмо решихме, че сме свършили с визитата ,когато усетихме аромат от нашето детство .... 


 Вкусни ореховки поднесени от този прекрасен човек.Пристигахме точно ,когато ги вадеше мммм.Напомни ни за нашите мили баби .Той самия бе като изваден от друга епоха.Бе усмихнат и приветлив,отговаряше на всичките ми въпроси.Разведе ни из реставрираната кухня на замъка,която бе пълна с история.Например огнището до него имаше механизъм,който служеше да върти месото в огнището и бе бавен и прецизен ,за да опече месото както трябва.


 Тук съдове от миналия век и маса за обработка на дивеча.

Тук намерихме една игра с подправки.Всеки трябва със затворени очи да познае каква е подправката.
Замаяни от всичко видяно се отправихме към мястото за хапване организирано от местни доброволци-производители.
 Всичко бе прясно и направено в района .Месото бе специално подготвено за днешния празник от хора отглеждащи животни в близост до замъка.Виното бе от предложеното за дегустация в замъка,хляба приготвен преди час в замъка,както и вкусни топли ореховки,символ на района.
 Бе останало само сос с маслини и прекрасното свинско месо от бут .Наистина си направихме средновековно пиршество -вино,хляб,месо и добра компания.
Хора от замъка дори  запяха местна песен.Прекрасно изживяване.

Ако посещавате Bergerac и ви остане време ви съветвам да се насладите на този замък.Ще останете без дъх от изненадите му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар