С дъх на лавандула,а защо не !

7.17.2014

ХРУПКАВИ ЕКЗОТИЧНИ КРУШИ



Една лесна и бърза рецепта,с която може да впечатлим и най-изисканият вкус.Сега да се приготвим за пазар.
Продукти
За 4 човека
4 по-твърди крушки
200 грама бутер тесто
1/2 чаена чаша червено вино
4 зрънца карамфил
2 щипки канела на прах
2 щипки джинджифил на прах
1 щипка индийско орехче на прах
3супени лъжици захар
кората на половин лимон
1жълтък
 Сега да преминем към приготвянето
1.Измиваме и обелваме крушите.В една касерола сипваме една чаша вода ,1/2 червено вино,настъргваме лимоновата кора и я добавяме.Добавяме и останалите подправки-канелата,индийското орехче,канелата,джинджифила,карамфила и захарта.Така оставяме да се варят нашите крушки 8 минути.След това  ги вадим и охлаждаме.
2.Приготвsмя си бутер тестото.Развиваме го и го режем на ленти около 4 см  широчина.Така готови нашите ленти ги навиваме около нашите вкусно ухаещи на екзотични страни крушки.
 Оформяме пирамидки като застъпваме леко всеки пласт.Аз премахнах дръжките тук ,но мисля, че с тях е по-красиво.Това си решете вие.Накрая когато са готови ги намазваме с жълтъка,но така че да ни остане малко за повторно намазване.
3.Поставяме нашите екзотични крушки в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.Вадим ги и ги намазваме повторно с жълтъка ,който го разбиваме преди това.така печем  още 8 минути.
Готови са за дегустиране само остана да изтичам за ванилов сладолед ,който ще поставя до нашите крушки,а за вас за повече екзотика с прекрасно цвете от моята градинка .Студени се похапват .

Прекрасна вечер.И оставете вашата фантазия да ви води при приготвянето на нещо  вкусно. Така се зараждат и кулинарните шедьоври.:):):)






Няма коментари:

Публикуване на коментар