С дъх на лавандула,а защо не !

7.15.2014

Пъстри мариновани свински шишчета



Финал за купата по футбол в Бразилия- неделя вечер  и 14 юли,националния празник на Франция.Прекрасна вечер бе ,в която се преплетоха два празника .По този повод реших да поканя приятели на вкусна скара и да изгледаме напрегнатия финал. За да се насладите и вие у дома с приятели или с вашето семейство на пъстрите и крехки свински шишчета ви трябва:
Продукти
1 кг свинско месо
3 зелени чери доматчета,аз си ги имам в градинката ,ако нямате ги заменете с обикновени зелени доматчета
1 глава кромид лук
2 зелени чушки
8 или повече сушени сливки
Продукти за маринатите
2 чаени лъжички горчица
2 супени лъжици зехтин или олио
сол
червен пипер
черен пипер смлян
1 чаена чаша  бяло вино
5супени лъжици  Whiskey
2 скилидки чесън- моят е домашен от тази година
Приготвяне
1.Нарязваме си месото на едри кубчета.
2.В две малки купички си приготвяме маринатите
2.1 Първата марината си я приготваме като слагаме Whiskey ,сол,черен пипер, една супена лъжица зехтин,една чаена лъжица горчица и пресирана скилидка чесън  ,като другата я запазваме за другата марината.Разбъркваме.
2.2 Втората марината я приготвяме като в друга купичка слагаме виното,солта,другата лъжица зехтин, пресирания чесън ,черния пипер,червения пипер и горчицата.
3.В други две купи си разделяме месото като повече оставаме за маринатата с виното.Изсипваме двете маринати върху месото като тази с виното е в по -голямото количество месо.Разбъркваме добре.
4.Поставяме месото за 4 часа в хладилника да се маринова или ако имате възможност 24 часа.
5.Нарязваме чери доматчетата на две ,чушките на шайби и лука на квадратчета или други форми .Приготвяме нашите шишчета и изваждаме месото.
6.Месото ,което е мариновано с вино го поставяме с лука,домата и чушката.За тези които не обичат зеленчуци без тях .Като тук вече като подредиме шишчето може леко да намажеме месото с горчица.Така се получава хрупкава коричка.Аз ви съветвам да направите едно две с горчица, другите без,така ще опитате и без нея.
7.Останаха само шишчетата със сини сливи.Те са лесни.Парче месо,сливка.....
8.Поставени на скарата ги намазваме често с нашите маринати,за да е крехко и сочно месото.
Така  готови остава само да се усети и мириса на нашите дървени въглища и да приготвим свежа салата .Това  подкрепено с приятна компания и добър повод  е прекрасно начало на нашия празник. Аз им се насладих сега остава и вие да  ги опитате и да споделите и ваши рецепти за скара.
Приятна седмица .

Малко от моята градинка .

Няма коментари:

Публикуване на коментар