С дъх на лавандула,а защо не !

7.10.2014

Кексчета с лавандула




 Кексчета с лавандула

Уханието на моите лавандулки вече се разнесе .Няма как да не се насладим на това ухание като си направим кексчета с лавандула. Дъхът на френския край Provence ще се разнесе във вашата кухня.Така ще попътуваме днес към тази прекрасна френска област.
ПРОДУКТИ ЗА НАШИТЕ КЕКСЧЕТА С ЛАВАНДУЛА:
10 стръка лавандула
75мл. прясно мляко
225 грама меко масло
175 грама захар
кората на един лимон
225 грама брашно
3 яйца
1 бакпулвер
щипка сол
75грама смлени бадемки

ПРИГОТВЯНЕ:
1.В малка касеролка си сипваме прясното мляко.Към него добавяме цветчетата лавандула и оставяме да покъкри млякото с тях 3 минути.Дърпаме от котлона и 10 минутки ги държим, след което ги махаме от млякото.
2.В голяма купа си пресяваме брашното ,бакпулвера и солта.
3.С миксер си разбиваме маслото ,захарта и лимонената кора до получаване на пухкав крем.
4.Разбиваме яйцата и бавно с дървена шпатула ги прибавяме към масления крем.
5.Към нашата смес добавяме леко и изстиналото мляко и брашното като бъркаме бавно с дървена шпатула или с миксер на най-ниска скорост.
6.Печем в загрята фурна на 170 градуса 45 минути. Като аз използвах тук малки формички за печене,ако нямате си изберете форма по ваш избор.
 Нямам търпение да споделите с мен отзивите за тези прекрасни кексчета.Приятно похапване.Мен вече ме чака моя помощник и отиваме да им се насладим с чаша домашен студен чай и всичко това поднесено на прекрасната ни тераска, до която расте и част от моята лавандулка . Прекрасен ден на всички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар