С дъх на лавандула,а защо не !

6.04.2014

Париж и неговите кулинарни изненади

Париж и неговите кулинарни изненади

 


Продължаваме кулинарната си обиколка из Париж.Отново сме в Quartier Latin
и като антре преди Chateaubriand, специалитетът от предишната ни визита, ми поднесоха жабешки бутчета. В началото като  видях предложеното меню с жабешки бутчета за антре се позамислих хахах, но в името на читателите ми се престраших .хаххах Наистина се оказа  интересно на вкус тяхното месо и така с доматен сос -прекрасна комбинация. Честно да си призная втори път не бих хаххах ,не че не бяха вкусни ,но някак все си ги представям  .. Ако посещавате този квартал в Париж,  опитайте ги , макар и за пръв и последен път. хахха Като мен .


Нашата  кулинарна разходка продължава  към Montmartre. Едно от малкото места в Париж, запазило  стария си чар и традиции. Там все още може да се  усети полъха от миналото.
Но преди това трябва да изкачим многобройните стълби  и да посетим базиликата Sacré -Сoeur.
  
 
След това се отправяме към прекрасните ресторанчета и къщички на Montmartre.




Това е едно от емблематичните ресторанчета на Montmartre ,запазило старият си  дух   и история . 

 Следващото е точно срещу него. За съжаление бе затворено.


Прекрасни ресторанчета ,скрити от шумните туристи .Трябва наистина да ги знаете като име, за да ги откриете.Сега вече ги познавате и няма да ги пропуснете .
От тихите улички се отправяме към сърцето на Montmartre. Едно прекрасно площадче, изпълнено за съжаление с повече маси отколкото с  художници. Преди години французите казват,че не е било така ,но ...










 Тук  опитахме един лесно предястие ,което всеки  може да направи у дома.
Прясно козе сирене ,покрито с  тънки филенца и запечено във фурната за няколко минутки, само да се зачервят филенцата. При поднасяне  се залива  с песто от босилек.
Лесно и вкусно. Филенцата тук бяха свински и леко пушени.Дегустирахме го с чаша  розе. Вие може да ги опитате и в компанията на червено вино.


Разходката ни продължи след това  покрай едно от  най- известните в този квартал  ресторанчета.


 За мен мястото бе специално.  Едно от  тези кътчета ,където като седнете, около вас усещате всички хора , посещавали  това  място, изпълнено  с история и невероятна атмосфера. Няма такова изживяване. Тук Ван Гок  е създал едно от известните си произведения.
Време е да кажем: Аu revoir  Paris! Надявам се да ви е харесало моето пътуване до града,който никога не спи.Скоро пак ще му се насладим. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар