Париж и неговите кулинарни изненади
Продължаваме кулинарната си обиколка из Париж.Отново сме в Quartier Latin
и като антре преди Chateaubriand, специалитетът от предишната ни визита, ми поднесоха жабешки бутчета. В началото като видях предложеното меню с жабешки бутчета за антре се позамислих хахах, но в името на читателите ми се престраших .хаххах Наистина се оказа интересно на вкус тяхното месо и така с доматен сос -прекрасна комбинация. Честно да си призная втори път не бих хаххах ,не че не бяха вкусни ,но някак все си ги представям .. Ако посещавате този квартал в Париж, опитайте ги , макар и за пръв и последен път. хахха Като мен .
и като антре преди Chateaubriand, специалитетът от предишната ни визита, ми поднесоха жабешки бутчета. В началото като видях предложеното меню с жабешки бутчета за антре се позамислих хахах, но в името на читателите ми се престраших .хаххах Наистина се оказа интересно на вкус тяхното месо и така с доматен сос -прекрасна комбинация. Честно да си призная втори път не бих хаххах ,не че не бяха вкусни ,но някак все си ги представям .. Ако посещавате този квартал в Париж, опитайте ги , макар и за пръв и последен път. хахха Като мен .
Нашата кулинарна разходка продължава към Montmartre. Едно от малкото места в Париж, запазило стария си чар и традиции. Там все още може да се усети полъха от миналото.
Но преди това трябва да изкачим многобройните стълби и да посетим базиликата Sacré -Сoeur.
След това се отправяме към прекрасните ресторанчета и къщички на Montmartre.
От тихите улички се отправяме към сърцето на Montmartre. Едно прекрасно площадче, изпълнено за съжаление с повече маси отколкото с художници. Преди години французите казват,че не е било така ,но ...
Тук опитахме един лесно предястие ,което всеки може да направи у дома.
Прясно козе сирене ,покрито с тънки филенца и запечено във фурната за няколко минутки, само да се зачервят филенцата. При поднасяне се залива с песто от босилек.
Лесно и вкусно. Филенцата тук бяха свински и леко пушени.Дегустирахме го с чаша розе. Вие може да ги опитате и в компанията на червено вино.
Разходката ни продължи след това покрай едно от най- известните в този квартал ресторанчета.
За мен мястото бе специално. Едно от тези кътчета ,където като седнете, около вас усещате всички хора , посещавали това място, изпълнено с история и невероятна атмосфера. Няма такова изживяване. Тук Ван Гок е създал едно от известните си произведения.
Време е да кажем: Аu revoir Paris! Надявам се да ви е харесало моето пътуване до града,който никога не спи.Скоро пак ще му се насладим.
Няма коментари:
Публикуване на коментар