С дъх на лавандула,а защо не !

4.07.2016

Агнешко с коричка от сол и thym

 Агнешко  с коричка от сол и thym

 Една вкусна рецепта за агнешко или свинско ,която приготвих  и  ще направя отново за нашият  Великден. Рецептата я открих в една брошурка за католическият Великден тук във Франция. Аз се разходих до океана за този прекрасен празник . За нашият обаче ща меся козунаци и ще правя агнешко с дъх на  thym. Мислех да опитам и с мента като англичаните ,но скоро и с мента. Сега да запретваме ръкавите  и да си направим това вкусно и сочно агнешко.

ПРОДУКТИ
  

500 грама агнешко300грама едра сол 
My Little surprise

180 грама брашно2 белтъка

1/2 от връзката  thym



за маринатата

2 супени лъжици зехтин
скилидка чесън
два стръка  thym

 

Агнешко  с коричка от сол и thym

Приготвяне

Месото го мариноваме с прекрасната марината за около 1 час като го обръщаме поне веднъж,за да поеме добре от маринатата .

В една голяма салатена купа си омесваме останалите продукти. Ако тестото е много сухо добавяме малко водичка . Оставяме за 30 минути тестото. С това тесто после покриваме нашето  месо и печем 40 минути на 180 минути . На снимката виждате и моркови и картофи  НЕ ТОВА Е МОЯ ГРЕШКА . Добавих ги но станаха ужасно солени та за това нищо не трябва да се слага около месото. За гарнитура направих сотиран  в масло ,зелен боб от консерва с малко чесън и лимонов сок  и аспержи.   Коричката при поднасяне я махаме тя е само ,за да запази сочно месото.

С прекрасната ми разходка до океана ви пожелавам  усмихнат ден . Днес това бе и третата ми обещана рецепта . Чакам и вашите мнения за нея. Приятно готвене !
My Little surprise

My Little surprise
My Little surprise



Няма коментари:

Публикуване на коментар