С дъх на лавандула,а защо не !

4.07.2016

Пица с риба ,авокадо ,горчица и сметана

Пица с риба ,авокадо ,горчица и сметана

Пица с риба ,авокадо ,горчица и сметана

 Днес реших да кача три рецепти ,че от дълго време се каня и все не успявам. Предишната бе с рибка и тази също. За тази рецепта ми подсказа моята учителка по френски . Една дама ,която търси различни аромати и експериментира много. 
Аз промених малко рецептата като добавих авокадо и вместо пушена сьомга добавих тон от консерва. Много вкусно стана и така .

ПРОДУКТИ ЗА НАШАТА ВКУСНА ПИЦА

 1 бутер тесто ,но тук ви съветвам да си закупите вносно не българско . Опитах като се прибрах за малко  в София ,да направя киш  и не стана. В LIDL има .
1 пресен домат
1 консерва риба тон в собствен сос
My little suprise- красивата ми камелия

1 по-твърдо авокадо
1 глава стар лук
1 супена лъжица сметана
1 супена лъжица горчица
1 чаена лъжица сух босилек 
черен пипер от мелничка

ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме си фурната на 180-190 градуса. В съда за печене от фурната  си слагаме нашето бутер тесто . В една малка купичка си смесваме рибата ,сметаната и горчицата.С тази смес намазваме тестото. Нарязваме си домата на кръгчета както и лука .Поставяме ги върху пицата . Всичко това го приготвям под звуците на приятна музика от това радио http://fr.streema.com/radios/Jazz_Spirit . Без музика не готвя. Така сътворявам чудеса и превръщам готвенето в прекрасен ритуал. ако не обичате да готвите това е един начин да се откъснете от света и да сътворите нещо вкусно,което да споделите после с любимите ви хора или просто лично да му се насладите. Вече има такова изобилие от продукти и от леснички и бързи рецепти. Не е нужно да сте топ шеф ,за да сътворите нещо прекрасно .  
Така остана само нашето авокадо. То не дава вкус на пицата , а приятна текстура. Него го разрязваме на две и отстраняваме костилката по средата,която можем да засадим . Аз така направих.  Отстранено от костилката внимателно с помощта на супена лъжица отстраняваме кората му като го издълбаваме. Нарязваме го на фини ивички . Поставяме ги върху пицата. Поръсваме с черно пиперче и босилек и хоп във фурната . Печем около 10-15 минути. Тук аз си следя след 10 минута да не стане много суха пицата или пък да не е сурова. 

Ако пък намерите пушена сьомга  я сложете нея като тук вече се маже горчицата и сметаната и отгоре слагаме рибката и т.н . . 

Моята хрупкава пица стана много вкусна и различна от тези по ресторантите. С бутер тестото наистина може да приготвяме чудесни пици. 
Усмихнат ден !
Пица с риба ,авокадо ,горчица и сметана


Няма коментари:

Публикуване на коментар