My little surprise |
Ще се разходим по морските кътчета и мъничко ще навлезнем и на сушата. В страната на вечното слънце ще посетим празника на цветята ,където ще открием едно прекрасно място за похапване на прекрасни домашни сладоледи и много други изненади.
Днес рецепти няма да споделям просто ще се разходим заедно и ще се откъснем за малко от ежедневните картини .
Това пътуване бе скоро и да ви споделя пак ми се прииска да отскоча като си разглеждах снимките.
И този път отседнахме в Roses от където и започва нашето пътуване.
Палми ,усмихнати хора от цял свят ,ситен пясък и това синьо.... във всичките му нюанси.
Разхладителните напитки бяха черешката на тази магия.
Сигурно и други места има като това,но за мен то бе изпълнено с живот ,спокойствие,което рядко се вижда в комбинация вече. Две противоположности ,които тук се срещаха.
Това бе началото . Сервитьора ни бе , собственик на заведението, реши да ни попее докато ни носеше паелята хаххаха е тук се почувствах като у дома си .
Този път се спряхме в едно ресторанче,което всеки път бе пълно и не успявахме да седнем.
Разбрахме защо .Всичко в менюто бе толкова вкусно ,свежо и ново за мен ,че останах без думи от наслада.
Филе от риба тон сварено на пара и загърнато в дъхави подправки .Залято без със сметана.За гарнитура сварени картофки положени за малко на планчата ,както и тиквичките. Няколко лимонови резенчета и блаженството започна. Самата рибка нямаше нито дъх на риба нито самото и месо напомняше. Наистина блаженно.
Третата рибка бе поднесена със същата гарнитура. Тя бе нещо между испанска и португалска рецепта за мен или пък бъркам. Но подобна хапнах в Португалия. Та рибката бе morue и това парче бе покрито с майонеза разбита с чесън и кедрови ядки. Рибката бе сварена преди това и леко запечена с майонезата и ядките. Доста се чудих какво е това отгоре докато ми кажат накрая ,че е майонеза хахахх не че съм руса хахха ,но пък нямаше вкус на майонеза.
Да по една чаша от този коктейл приготвен от един бразилец олееее . Тук да кажа алкохол почти нямаше хахахах .Както ви казах в това местенце има хора от цял свят .
Тук бе само за мен .На едно място щях да видя празника на цветята,прекрасно старино градче, опера на открито с невероятни млади таланти с цветя в косите и прекрасни ресторанчета и магазинчета. Е наистина нямаше как да не се усмихвам през цялото време като малко детенце пред витрината с лакомствата . Тук бе всичко на едно място и в прекрасната компания на моето семейство.
Ресторанчето бе създадено от една французойка дошла тук чак от областта Bretagne.Като прочетох това в менюто веднага реших какво сладоледче ще си хапна- с дъх на сайдер,ябълковата напитка символ на този край. и маслената бисквитка ,пак символ. Да споделя с вас бе невероятно вкусен . Скоро ще си го приготвя у дома.
За последно ще се разходим и ще се насладим на местните специалитети.
Рибки,рибки и пак рибки. каквато и да си поръчате ще ви плени с това как е приготвено и с това, че всичко е прясно.
Тук букет от рибки с гарнитурата от зеленчуци позната ви вече. Рибките леко бяха обърнати с масълце и подправки както и морските дарове.
И да пак към френските специалитети,но този път от испанки патици и поднесено по техния начин с майонеза разбита с чесън в малка купичка.За майонезата с чесън тук във Франция ми казаха,че било специалитет от Марсилия, Битката е голяма. Като у нас с таратора .
Време е да ви кажа до скоро и да се отправя към кухнята ми и моят сладур във ваканция,че с него имаме много кулинарни идеи за тази вечер .
Усмихната седмица и прекрасна вечер от мен !
Няма коментари:
Публикуване на коментар