С дъх на лавандула,а защо не !

7.13.2015

Сладолед с дъх на ванилия от Мадагаскар

Сладолед с дъх на ванилия от Мадагаскар

 В тези горещи дни е време за разхлаждане и за това съм ви приготвила една бърза рецепта за сладолед с дъх на ванилия от Мадагаскар . Тази пръчица идваща от прекрасния остров Мадагаскар ще направи нашия сладолед с невероятен аромат . 
Един път вече ви показах една рецепта ,но тази ще е с друга текстура и с друг аромат . Ще си направим едно калорично, ледено изкушение. Пък после ще отидем да поплуваме и да изгорим калориите . Аз например правя така в реката тук при нас . 
Сега да си закупим нужните продукти .


ПРОДУКТИ 
Сладолед с дъх на ванилия от Мадагаскар

3 ЯЙЦА
300 МЛ. ТЕЧНА СМЕТАНА
200 МЛ . ПРЯСНО МЛЯКО
100 ГРАМА ЗАХАР
 ЕДНА ПРЪЧКА ВАНИЛИЯ ОТ МАДАГАСКАР



ПРИГОТВЯНЕ

Скоро научих и за това ,че това е орхидея, от която се бере пръчицата. Също и за дългия период на приготвянето и  за да стигне до нас тази прекрасна пръчица събрала такъв прекрасен аромат. До скоро използвах ванилия на прахче ,но не е същият аромат. За нашият сладолед аз ще използвам машина за охлаждане, вие ако нямате просто си наливаме сместа в един съд и хоп във фризера. 
 Започваме с приготвяме на крема . Разделяме си жълтъците от белтъците и прибираме в хладилника нашите белтъци. Разбиваме си жълтъците със захарта. Слагаме си сметаната и млякото леко да се загреят с пръчицата  .Дърпаме ги и ги поставяме за минутка да се охладят с ванилията.Тя през това време набъбва. След това я вадим и внимателно я цепваме и с помощта на нож леко остъргваме вътрешноста на ванилията и поставяме вътрешноста и в млякото.Пръчицата я заделяме.Леко охладеното мляко и сметана бавно ги добавяме към яйчената смес като бъркаме енергично.Всичко това го поставяме на котлона и на много слаб огън като не преставаме да бъркаме ,но тук с дървена лъжица докато сместа започне да се сгъстява,но да не кипва ,защото иначе ще се пресече  нашия яйчен крем.Този крем си го прибираме в хладилника за няколко часа около 3 . За машината ми ,която е с елемент ,който се охлажда във фризера всички продукти трябва да са охладени. Ако вие нямате машина просто си разбивате белтъците и ги смесвате с яйчения крем и ги слагаме така във фризера за 3 часа като бъркаме от време на време. Аз обаче го приготвям с машината ,защото става по -пухкав. Разбиваме си белтъците с щипка сол.Та охладения яйчен крем го вадим и му добавяме вече разбитите с щипка сол белтъци  .Двата крема внимателно се разбъркват до получаване на хомогенна смес. Тази смес я поставяме в нашата машина за сладолед и пускаме за 40 минути. Моята е без таймер и просто наблюдавам кога ще стигне до капака нашия пухкав леден сюрприз.
Сладолед с дъх на ванилия от Мадагаскар

Сладолед с дъх на ванилия от Мадагаскар


Тук ако имаме гости дегустираме веднага ако не това изкушение го прехвърляме в един съд и го поставяме във фризера за 1 час.
 Ако искаме може и да изненадаме скъпите ни половинки като го сервираме като орхидеята ,от която идва и тази пръчица . Поставяме и пръчицата в центъра на нашето цвете. Отгоре поставяме по малко от самата вътрешност на пръчицата ,като малки точици и сме готови. Ще се обедите и сами колко е различен аромата на сладоледа,когато заменим ванилията на пудра с истинския аромат от пръчицата,която ни отвежда на екзотични места и  дори само заради това си заслужава да я опитаме.


Сладолед с дъх на ванилия от Мадагаскар


 Аз до Мадагаскар не съм ходила,но пък със снимките от едно от пътуванията ми до Испания и с снимките на приятелка от Палма ,се надявам да ви откъсна и ако сте си приготвили и сладоледа ще е пълно блаженството. Поне аз обичам да се радвам на чуждите пътувания и да слушам разкази за прекрасни места и хора. Пожелавам и на вас да посетите тези места. Усмихнат ден, следобед или вечер ако живеете далеч от мен !















От тук започват снимките от Палма .........


Няма коментари:

Публикуване на коментар