Пълнени чушки с лек аромат на градински чай |
ПРОДУКТИ
ЗА 4 ЧОВЕКА
Пълнени чушки с лек аромат на градински чай |
5 ГОЛЕМИ ЧУШКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ
2 ЧАЕНИ ЧАШИ КРЪГЪЛ ОРИЗ
1 ГЛАВА СТАР ЛУК
1 НЕ МНОГО ГОЛЯМ КАРТОФ
2 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
2 МОРКОВА
ЕДНА МАЛКА ВРЪЗКА МАГДАНОЗ
3-4 ЛИСТЕНЦА ГРАДИНСКИ ЧАЙ
2 ЩИПКИ СУХ РОЗМАРИН
2 ЩИПКИ МАЩЕРКА
ЧЕРЕН ПИПЕР ОТ МЕЛНИЧКАТА
СОЛ
3 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ЗЕХТИН
4 ЧЕРИ ДОМАТЧЕТА ЗА ДЕКОРАЦИЯ
ЛИСТА ОТ ГРАДИНСКИ ЧАЙ
Измиваме си продуктите. Нарязваме си лукчето на малки кубчета. В едно тиганче си слагаме зехтина да се загрява. В момента ,в който мазнината леко се загрее тук проверяваме като пускаме някое кубче от лука . Ако е готова нашата мазнина поставяме и остатъка от лука леко да се задуши до получаване на златист цвят и в този момент поставяме и ориза и сипваме малко водичка около половин чаена чаша и енергично разбъркваме докато водичката се изпари и ориза лекичко се запържи. Дърпаме от котлона. Нарязваме си картофа на кубчета и моркова . Нарязваме си магданоза и листата от зелен чай,пресираме чесъна и всичко го прибавяме към ориза.Поръсваме с черен пипер,сол на вкус ,мащерката и розмарина и разбъркваме отново. С тази смес пълним предварително изчистените чушки ,които май забравих да спомена ,че се чистят от семките и се отрязва горната част хахха е нали съм малко отнесена . Та чушките си ги пълним и ги подреждаме в дълбок съд с капак, ако имате ако не ги покриваме с фолио , и напълваме съда с водичка малко повече от половината на чушките. Слагаме да се пече на слаба фурна за около 1 час на 160 градуса и ако ориза не е готов оставяме още като накрая ви съветвам да отворите капака на съда. Сервираме ако желаем с лъжица студено овче кисело мляко и декорираме с чери доматчета ммммм. Вечерята е готова .
За втори път днес до скоро !
Още една малка разходка из нашия край тук в Южна Франция!
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
Няма коментари:
Публикуване на коментар