С дъх на лавандула,а защо не !

4.02.2015

Свинско месо с Mincemeat



ПРОДУКТИ
6 или повече ,фини свински филенца
1 чаена лъжица  Mincemeat
25 грама масло
черен пипер от мелничката
сол от мелничката
 градински чай и чубрица за декорация
ПРИГОТВЯНЕ
Свинските филенца ,дебели няколко милиметра,ги поръсваме с черен пипер и сол и втриваме добре. Оставаме така 10 минутки.После с  Mincemeat ги покриваме от едната страна и така седят 25 минутки. Тук ако за гарнитура сме си избрали ориз ,а защо не и аспержи ,сега им е сезона , ги сваряваме през това време ,в което се маринова нашето месенце.В едно тиганче си слагаме да се разтопи нашето масло.Тук огъня да не е много силен,защото филенцата са фини .В маслото си поставяме едно по едно нашите филенца като ги поставяме така ,че страната  с  Mincemeat да гледа към нас.
 Така за минутка ,две и обръщаме . Пак за минутка ,две и обръщаме .За няколко секунди пак пържим и дърпаме от котлона.
Тук вече за гарнитура ви съветвам ориз две топки и до него няколко аспержи заляти с дресинг преди това от оцет,зехтин ,черен пипер и сол.Сосчето от филенцата си го поставяме върху тях и декорираме с градински чай и чубрица.
 

Всичко това поднесено в компанията на прекрасният пролетен пейзаж.......