С дъх на лавандула,а защо не !

1.28.2016

Мариновано пуешко бутче с дъх на пролет




Ех, при мен дойде пролетта ! Заредена от  слънцето и прекрасното време тук във  Южна Франция реших да си приготвя нещо със свежи подправки растящи в моето дворче и няколко купени от мои пътувания. Това за нашето вкусно бутче , а за зеленчуците  към него се спрях на една подправка от LIDL  от серията DELUXE. 
Тя е за дивеч,но пък аз я ползвам и за други рецепти.Така запретнете ръкави ,пуснете си любимото радио или песен и да си приготвим тази вкусна и лесна рецепта.

ПРОДУКТИ
 за 3 човека


  1. 2 пуешки бутчета 
  2. перцата на пресен чесън
  3. 4 листа градински чай
  4. две щипки сух чесън
  5. 1 чаена лъжица горчица
  6. две щипки червен пипер
  7. сол
  8.  3 супени лъжици зехтин или олио от слънчоглед
  9. 8-9 моркова 
  10. 1 голяма глава стар лук
  11. 3-4 големи картофа
  12. подправката за дивеч от LIDL   в дясно на снимката се вижда- серията DELUXE. 
  13. 1 супена лъжица мед
ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме си нашият чесън. Взимаме бутчетата и внимателно под тяхната кожа слагаме по-равно във всяко перцата чесън, горчицата,червеният пипер . Тези бутчета  ги слагаме в предварително омазнена тавичка  и отгоре ги поръсваме със сухият чесън,сол и ги покриваме с листата градински чай.
Обелваме си морковите ,картофите и лука. Морковите ги нарязваме на дебели ивички, картофите и лука също на едро. Подреждаме ги около бутчето . Осоляваме ги и ги поръсваме с нашата подправка за дивеч от магазин LIDL  . След това им добавяме зехтина и меда. С една лъжица или с ръце ги разбъркваме така,че да се овкусят равномерно.  Тук може даже преди да ги сложим при бутчетата в една салатена купа да ги овкусим. Бутчетата е хубаво да ги оставим с тази марината около 2 часа и след това да ги печем.  Ако нямаме време и без да се мариноват стават прекрасни.  Остана само и бутчетата да ги обгърнем със зехтин и всичко във фурната БЕЗ ДА ДОБАВЯМЕ ВОДА го печем на 200 градуса за около 45 минути. Тук си ги наблюдаваме да не загорят към 35 минута . 

 Трябва да имаме сочно месо и леко хрупкави заленчуци. Пуешкото не трябва да е много загоряло отгоре .
Тази рецепта  се хареса много у дома и мисля често да и се наслаждавам  ,а вие какво мислите?

Прекрасен ден от мен или вечер и нека се забавляваме в кухнята ,да търсим нещо ново всеки път и да не подценяваме простичките неща . Една семпла рецепта изпълнена с много любов се превръща в кулинарен шедьовър .

 С прекрасното храстче цъфнало сега  ,което ме връща за малко в родината в двора на милата ми баба, ви казвам до скоро !

Няма коментари:

Публикуване на коментар