Ех, при мен дойде пролетта ! Заредена от слънцето и прекрасното време тук във Южна Франция реших да си приготвя нещо със свежи подправки растящи в моето дворче и няколко купени от мои пътувания. Това за нашето вкусно бутче , а за зеленчуците към него се спрях на една подправка от LIDL от серията DELUXE.
Тя е за дивеч,но пък аз я ползвам и за други рецепти.Така запретнете ръкави ,пуснете си любимото радио или песен и да си приготвим тази вкусна и лесна рецепта.
ПРОДУКТИ
за 3 човека
- 2 пуешки бутчета
- перцата на пресен чесън
- 4 листа градински чай
- две щипки сух чесън
- 1 чаена лъжица горчица
- две щипки червен пипер
- сол
- 3 супени лъжици зехтин или олио от слънчоглед
- 8-9 моркова
- 1 голяма глава стар лук
- 3-4 големи картофа
- подправката за дивеч от LIDL в дясно на снимката се вижда- серията DELUXE.
- 1 супена лъжица мед
Нарязваме си нашият чесън. Взимаме бутчетата и внимателно под тяхната кожа слагаме по-равно във всяко перцата чесън, горчицата,червеният пипер . Тези бутчета ги слагаме в предварително омазнена тавичка и отгоре ги поръсваме със сухият чесън,сол и ги покриваме с листата градински чай.
Обелваме си морковите ,картофите и лука. Морковите ги нарязваме на дебели ивички, картофите и лука също на едро. Подреждаме ги около бутчето . Осоляваме ги и ги поръсваме с нашата подправка за дивеч от магазин LIDL . След това им добавяме зехтина и меда. С една лъжица или с ръце ги разбъркваме така,че да се овкусят равномерно. Тук може даже преди да ги сложим при бутчетата в една салатена купа да ги овкусим. Бутчетата е хубаво да ги оставим с тази марината около 2 часа и след това да ги печем. Ако нямаме време и без да се мариноват стават прекрасни. Остана само и бутчетата да ги обгърнем със зехтин и всичко във фурната БЕЗ ДА ДОБАВЯМЕ ВОДА го печем на 200 градуса за около 45 минути. Тук си ги наблюдаваме да не загорят към 35 минута .
Тази рецепта се хареса много у дома и мисля често да и се наслаждавам ,а вие какво мислите?
Прекрасен ден от мен или вечер и нека се забавляваме в кухнята ,да търсим нещо ново всеки път и да не подценяваме простичките неща . Една семпла рецепта изпълнена с много любов се превръща в кулинарен шедьовър .
С прекрасното храстче цъфнало сега ,което ме връща за малко в родината в двора на милата ми баба, ви казвам до скоро !
Няма коментари:
Публикуване на коментар